Notícies

Navigation Bar

El Museu de Premià de Dalt exposa fotografies d’Agustí Centelles

L’exposició s'inaugura el 27 de setembre, i recull imatges fetes pel fotògraf durant el seu internament al camp de concentració de Bram

Above Content Body

Content Core

Divendres 27 de setembre, a dos quarts de vuit del vespre, el Museu de Premià de Dalt presenta una selecció de les moltes imatges fetes per Agustí Centelles durant la seva estada al camp de Bram, al sud de França, de l’1 de març al 13 de setembre de 1939. Allà va reflectir en centenars de negatius la vida quotidiana del camp.

Reconegut com el Robert Capa català, un dels fotògrafs dels corresponsals de la guerra més famosos del s. XX, Agustí Centelles ha estat un actiu i reconegut fotoperiodista durant la Segona República i la Guerra Civil Espanyola, Agustí Centelles és mobilitzat el 1937 com a fotògraf en el Comissariat de l'Exèrcit de l'est, a Lleida, i els fronts de combat, i el 1938 és nomenat cap del Gabinet Fotogràfic del Servei d'Investigació Militar. Just abans de la caiguda de Barcelona, va marxar amb alguns companys del Gabinet Fotogràfic cap a l'exili, com altres centenars de milers de persones, membres de l'exèrcit republicà en retirada, població civil i bona part dels representants polítics, socials i culturals de les institucions catalanes.

Les fotografies que Centelles va fer al camp de concentració van estar amagades en una maleta fins al 1976, juntament amb les de la Catalunya republicana que va arrossegar amb ell fins a França per evitar represàlies als protagonistes. Fins a 4.000 negatius en total. El fotoperiodista els hi va confiar a la família francesa que el va acollir a Carcassona després de ser alliberat i no va tornar a recollir-les fins pocs mesos després que morís Franco.

L'exposició romandrà al Museu de Premià de Dalt des del 27 de setembre al 14 de desembre de 2019.

Below Content Viewlet

Document Actions