Notícies

Navigation Bar

El 29è Jazz en la Nit reivindica el jazz com a gènere musical consolidat i alternatiu

Joan Chamorro, Marco Mezquida, Bratia i The Gramophone Allstars Big Band són els concerts del 2024

Above Content Body

Content Core

A la nova edició del Jazz en la Nit, la 28a, que tornarà a omplir de música els jardins de Can Figueres a partir del 5 de juliol, destaca la participació de músics que ja han compartit la seva música amb nosaltres en altres edicions i que retornen per presentar els seus darrers treballs discogràfics.

El festival Jazz en la Nit ens transporta tots els caps de setmana de juliol a una experiència única, gairebé màgica, per la sinèrgia que es produeix entre els músics -sempre de primera línia- i l’espai incomparable dels jardins de Can Figueres. El lloc és magnífic i està presidit per un xiprer centenari. Són pocs els músics de jazz catalans que no hagin passat pels jardins de Can Figueres o que no hagin sentit a parlar del Jazz en la Nit. I és que el festival s'ha consolidat com un esdeveniment imprescindible en el circuit professional del jazz al nostre país.

Els concerts es fan a les 22 hores i a les 20.30 hores s'obren les portes del recinte de Can Figueres.

  

Cartell del 29è Jazz en la Nit

El tret de sortida el donarà divendres 5 de juliol en Joan Chamorro, qui amb la Sant Andreu Jazz Band i l’Andrea Motis, ja ens ha visitat diverses vegades. Ara ens presenta la Sant Andreu Reunion Band, una selecció de dotze membres de la Sant Andreu Jazz Band, on el repertori vocal és el punt fort, amb interpretacions que van des del swing i el bebop fins a la música brasilera.

Divendres 12 de juliol, Marco Mezquida presentarà "Tornado", el seu darrer treball discogràfic. Aquest pianista menorquí ja ha visitat els nostres escenaris en altres ocasions presentant "Els Somnis de Ravel" el 2019, i amb Chicuelo el 2017 i el 2021, amb "Conexión" i "No Hay Dos Sin Tres”.

Continuarem el divendres 19 de juliol amb el grup Bratia, que ens ofereix el seu últim treball discogràfic, "Balkan Pompe Ignition". Liderat per Ivan Kovasevic, conegut a Premià de Dalt per altres projectes com Los Mambo Jambo o la Barcelona Big Blues Band, Bratia ens sorprèn amb la seva fusió entre la música manouche i la música balcànica.

Acabarem el divendres 26 de juliol quan rebrem la visita de The Gramophone Allstars Big Band, que torna al Jazz en la Nit per a presentar el seu nou disc, "Call Your Friends". Sota la direcció de Genís Bou, aquesta formació ja ens va impressionar el 2015 amb "Jazzmaica" i el 2018 amb "Maraca Soul".

Amb aquesta variada i apassionant programació, Jazz en la Nit continua en la seva tasca de promoció i difusió del jazz, consolidant-se com un referent ineludible per als amants de la música en directe i la cultura a Premià de Dalt.

Jazz en la Nit l’organitza l’Ajuntament de Premià de Dalt, amb el suport de la Diputació de Barcelona, la Generalitat de Catalunya i el programa.cat. La dissenyadora local Lali Rodríguez Tió és la creadora gràfica del cartell i la programació del XXVIII Jazz en la Nit.

 

  

  

 

El mas de Can Figueres, la seu del festival

L'actual edifici és una masia que data probablement del segle XV però a finals del segle XIII ja es té notícia de l'existència del Mas Figueres. En la seva època de màxim esplendor, durant el segle XVIII, la finca s'estenia fins al mar. D'aquest passat ufanós resta un gran jardí d'arbres fruiters, entre els quals destaca un xiprer monumental. Les façanes de la casa reflecteixen les modificacions arquitectòniques i els afegitons que s'hi van anar realitzant a través del temps. La façana principal presenta una porta adovellada, i dues finestres gòtiques coronen la segona planta. A la façana de ponent s'hi adossa una bassa, l'aigua de la qual brolla a través d'una font enrajolada. A la façana de llevant, una escalinata amb balustrada condueix a la terrassa del segon pis.

L'any 1994 l'Ajuntament de Premià de Dalt va adquirir l'edifici i la finca que l'envolta i va projectar la seva habilitació com a Casa de Cultura. Durant la Festa Major de 1998 es van obrir les portes de la Casa de Cultura, l'11 de setembre de 1999 es va inaugurar el Museu de Premià de Dalt i l’any 2003, la Biblioteca Jaume Perich i Escala.

Actualment l’entorn de Can Figueres acull el Museu de Premià de Dalt, Premià de Dalt Ràdio, l’Escola Municipal de Música, l’Aula Municipal de Dansa i la Biblioteca Jaume Perich i Escala.

 

 

Entrades per al Jazz en la Nit

Cada concert té un preu de 15 € per a les persones majors de 18 anys, i 1 € per a les menors de 18 anys. Les entrades es compren per internet al web de Ticketara.

 

  

  

 

Below Content Viewlet

Document Actions