Notícies

Navigation Bar

Compte enrere per a l’Ulisses Fest 2021

Amb un cartell de luxe, el festival obrirà les portes del 17 al 19 de setembre, en un nou escenari, can Verboom.

Above Content Body

Content Core

Premià de Dalt espera la màgia de Miki Núñez, Suu, Guille Milkyway DJ, El Pot Petit, Quim Masferrer o Meritxell Neddermann entre altres per a fer vibrar com mai el municipi i tot el Baix Maresme durant el tercer cap de setmana de setembre.

Enguany, Ulisses Fest agafa un nou impuls a can Verboom amb actuacions de primer nivell i activitats per a tots els públics, en un esdeveniment que barreja Patrimoni, Cultura, Música, Teatre, Esports, Comerç i Gastronomia.

Ulissa

La vigília de l'Ulisses Fest, la Biblioteca Jaume Perich i Escala participarà de l'esdeveniment amb una hora del conte molt especial, "Ulissa", amb text de Joana Xancleta i il·lustracions d'Armand. Joan Rioné, editor de l’editorial Piscina, un petit oceà, recupera amb aquest nou llibre el mite clàssic d’Homer, però el capgira en un dels seus nous experiments literaris.

I ho fa dotant a la petita protagonista del rol clàssicament masculí, empoderat, valent, enginyós i temerari. I atorga el paper del pacient amant que no es cansa d’esperar a un nen que li sap veure totes aquestes virtuts. Aquesta és una relectura moderna, femenina i transgressora del gran clàssic d’Homer; l’Odissea. Hi trobarem el mateix mar però amb nous mites i aventures de la mà d’una intrèpida protagonista. 

Podreu descobrir "Ulissa" el dijous 16 de setembre a les 18.00 hores a la Biblioteca Jaume Perich. És una activitat per a infants a partir de 6 anys.

 

Quatre sessions diferenciades d'Ulisses Fest

Ulisses Fest s’estructura en 4 sessions.

Divendres 17 de setembre arrenca al vespre amb la presentació a càrrec del popular  Quim Masferrer; a les 21h, actuarà en David Ros; a les 22.15h la Suu i a les 23.30h, The Summer Lovers. Paral·lament, podreu tastar els productes Km 0 a càrrec d’establiments de restauració de Premià de Dalt.

Dissabte 18 de setembre, hi ha dues sessions:

  • Al matí us proposem teatre musical amb “Ulisses en el Palau de Circe”, a càrrec de la Cia. Kamaleònics; 2a edició de la Mostra Gastronòmica i concert central a càrrec del reconegut grup “EL Pot Petit”.
  • Al vespre i nit, començarem amb la 3a Mostra Gastronòmica km 0, seguirem amb els concerts a càrrec de la vilassarenca Meritxell Neddermann i, tot seguit, l’esperada actuació de Miki Núñez. I per a tacnar la nit de dissabte, sessió DJ amb Guille Milkyway de La Casa Azul.

Diumenge 19, darrer dia de l’Ulisses Fest, és el dia en què l’esport i la gastronomia són els protagonistes del festival. Descobrireu la primera edició de l’Ulisses Market -en col·laboració amb l’Associació de Comerciants de Premià de Dalt-, seguirem amb la proposta gastronòmica km 0 i amb la 5a edició de les curses Ulisses Atac i Ulisses Kids. 

 

    

Abonaments. Cliqueu la imatge per a comprar-los:

     

 

Nova ubicació

Ulisses Fest ha canviat d'ubicació dins de Premià de Dalt, primer a l’Espai la Fàbrica i després a la plaça l’Espolsada. En aquesta nova edició, es trasllada a un espai espectacular com és can Verboom. un entorn que facilita diferents ambients i establir totes les mesures sanitàries i de seguretat vigents.

El Plat d’Ulisses

Can Verboom és un entorn carregat d'història i tradició, destacant, que és l’indret on es va trobar el “Plat de Ulisses”, l’element patrimonial únic al món on tot va començar...  El plat, únic en el món i vinculat al viatge més mític de l'antiguitat l'Odissea, resideix al Museu de Premià de Dalt, i és l'eix vertebrador de l'esdeveniment. Els valors de superació d'etapes de l’Odissea (millora constant o afrontar nous reptes), són indissociables al caràcter emprenedor del municipi.

El Plat d’Ulisses és una peça arqueològica única en el món, recuperada en 1999 en una intervenció realitzada a la finca de can Verboom de Premià de Dalt. És un plat de ceràmica sigil·lada africana, d'entre la 2a meitat del segle IV i la 1a del segle V d. C., que presenta una singular decoració amb escenes de "L'Odissea" d'Homer, concretament, Ulisses en el temple de Circe i el Vaixell d'Ulisses atacat per la serp Escil·la i temptat per les sirenes.

Un festival lliure de sexismes

Una altra de les novetats és que Ulisses Fest serà el primer esdeveniment municipal on s’instal·larà una carpa que serà el Punt Lila per a sensibilitzar, prevenir i atendre les actituds masclistes i comportaments sexistes que es produeixin en espais públics, ja sigui d'oci o festius. Es tracta d'una acció per a garantir l'Ulisses Fest lliure de sexismes. 

Visita d’artistes de renom des de la 1a edició

En les diferents edicions del festival, han actuat artistes de renom del panorama musical català, de diferents estils i tendències, com Ramón Mirabet, Blaumut, Judith Nedermann, Gisela”, Damaris Gelabert, Joan Dausà o Els Catarres, acompanyats de nous talents i d'espectaculars propostes gastronòmiques Km 0, accions culturals de gran qualitat i activitats esportives de repte i superació, com són, la carrera de referència Ulisses Atac, una cronoescalada + descens d'alta exigència, o la Ulisses Kids dels més petits en què tots els infants guanyen. Els nostres atletes guanyadors són coronats amb branques d’olivera, com és feia a la Grècia antiga, i cal destacar el “Premi especial Ulisses” que premia a qui ha aconseguit millor temps a la cronoescalada + descens, fent un sumatori dels mateixos.

Entrades, per internet i per sessió

Les entrades s’han de comprar exclusivament per internet, a través de la plataforma Codetickets. També es podran adquirir abonaments a un preu reduït. I, òbviament, es mantindran totes les mesures sanitàries establertes en aquelles dates.

Preus per a cadascuna de les 3 sessions: 

Infants fins a 5 anys, entrada gratuïta.

De 6 a 12 anys, 6 €.

De 13 a 17 anys, 9€. 

Persones adultes, 12 €.

En aquest festival únic i singular, es conjuga cultura, esport, comerç, gastronomia, concerts i espectacles de primer nivell amb activitats dirigides a tots els segments de població i especialment a un públic familiar. Sens dubte, Ulisses Fest és l'esdeveniment més transversal de Premià de Dalt i rep visitants de tots els punts de Catalunya. El seu idíl·lic paisatge amb mar i muntanya i la proximitat a Barcelona, emmarquen aquest granesdeveniment que torna a obrir portes del 17 al 19 de setembre de 2021. 

 

Below Content Viewlet

Document Actions