Sabies que...

Navigation Bar

L'economia verda és la clau de la fiscalitat per l'any 2021?

Above Content Body

Content Core

 

Bonificacions d’impostos i lluita contra l’especulació i l’okupació mafiosa

Les ordenances fiscals són el conjunt de normes, dins l’àmbit tributari local, que aprova l’Ajuntament per a la regulació de les aportacions que rep en forma d’impostos, taxes i preus públics. Alejandro Costa Urigoitia, regidor d’Economia destaca que amb aquesta fiscalitat el Govern referma el seu compromís amb l’Agenda 2030 tant en polítiques públiques -com el canvi de tot l’enllumenat a tecnologia LED- com en promoure l’economia verda entre la ciutadania amb bonificacions fiscals lligades a la sostenibilitat.


El regidor explica que “els impostos de major impacte en la ciutadania, l’IBI i l’impost de vehicles, incorporen bonificacions. Pel que fa a l’IBI, es bonificarà fins a un 25% als habitatges que instal·lin sistemes per a l'aprofitament tèrmic o elèctric de l'energia provinent del sol”. En el sentit contrari, l’impost presenta un recàrrec del 50% de la quota líquida per a aquells immobles -no les segons residències- que es trobin desocupats amb caràcter permanent, i que així ho certifiquin els Serveis Tècnics municipals, “amb l’objectiu”, explica el regidor, “de combatre l’especulació i les okupacions mafioses, tal i com vam acordar amb el grup de la Crida”. A més es reduirà la bonificació de l'IBI a les grans promotores immobiliàries del 70% al 50%, el percentatge mínim que exigeix la llei.


Impost de vehicles de tracció mecànica

Quant a l’impost de vehicles, es bonificaran fins al 75% els elèctrics i els híbrids endollables i, al contrari, s’elimina la bonificació del 100% als vehicles de més de 25 anys que solen ser molt més contaminants. Així, es promouen els vehicles 'verds' i en canvi no els més antics. Sí que es manté la bonificació per als vehicles històrics que és d’obligat compliment.

La resta de taxes i impostos que es van modificar ha estat per adaptar-los a la normativa vigent.

 

 

La nova fiscalitat per al 2021 es va debatre en el Ple Municipal del 19 d’octubre. A proposta del Govern, les noves ordenances no presentaran cap increment de cap impost municipal i va rebre la seva aprovació provisional sense cap vot en contra. El  Govern (Junts i PSC) i el grup municipal la Crida van votar a favor mentre que ERC i C’s es van abstenir.

Below Content Viewlet

Document Actions