Jazz en la Nit

Navigation Bar

Jazz en la Nit

Above Content Body

Content Core

El festival ens transporta tots els divendres de juliol a una experiència única, gairebé màgica, per la sinèrgia que es produeix entre els músics -sempre de primera línia- i l'espai incomparable dels jardins de Can Figueres. Avui, són pocs els músics catalans de jazz que no hagin tocat al pati de Can Figueres o que n'hagin sentit a parlar. Jazz en la Nit és ja un cicle consolidat en el circuit professional del jazz del nostre país. La combinació entre la qualitat innegable dels músics que omplen les programacions i l'extraordinària bellesa del pati de Can Figueres faciliten l'èxit d'aquesta oferta, que comença a ser insubstituïble. L'organització de Jazz en la Nit vol que aquesta proposta sigui una d'aquelles iniciatives que creixen fins a convertir-se en un esdeveniment de referència, no com a conseqüència de la casualitat o de la sort, sinó de la il·lusió i de la tasca ben feta, però sense perdre mai la seva essència.

 

Jazz en la Nit neix l'any 1996 amb la idea de recuperar el jazz com a gènere estable i proposta musical alternativa a la que venia oferint-se al municipi (bàsicament música clàssica a través del Festival de Música del Maresme, organitzat pel Patronat Pro Música, amb seu a Premià de Dalt). Avui són pocs els músics de jazz catalans que no hagin tocat al pati de Can Figueres o que n'hagin sentit a parlar. Jazz en la Nit és ja un cicle consolidat en el circuit professional del jazz del nostre país.

La combinació entre la qualitat innegable dels músics que omplen les programacions i l'extraordinària bellesa del pati de Can Figueres faciliten l'èxit d'aquesta oferta, que comença a ser insubstituïble.

L'organització de Jazz en la Nit vol que aquesta proposta sigui una d´aquelles iniciatives que creixen fins a convertir-se en un esdeveniment de referència, no com a conseqüència de la casualitat o de la sort, sinó de la il·lusió i de la tasca ben feta, però sense perdre mai la seva essència.

 

Per Esteve Torramilans i Lluís

El festival Jazz en la Nit ens transporta tots els caps de setmana de juliol a una experiència única, gairebé màgica, per la sinergia que es produeix entre els músics- sempre de primera línia- i l´espai incomparable dels jardins de Can Figueres.

El lloc és magnífic, està presidit per un xiprer centenari, majestuós, símbol de l´hospitalitat i la puresa, que ens abraça.

La veritat és que no sabem ben bé per què es produeix aquesta màgia, però els músics son els primers a percebre-la i l'expressen amb els seus instruments i els seus solos. El públic s´encomana ben aviat d´aquesta energia i hi participa activament engrescant els músics perquè donin el millor. I finalment el miracle de la comunió perfecta entre tots.

L’organització pren cura de tots els detalls perquè res destorbi aquest moment: el servei de bar, les taules prop de l´escenari, la decoració de l´espai. Saben que tot ha d´estar a punt pel que passarà i t´acullen amb delit.

El festival ha anat creixent i madurant, ja fa més de deu anys que funciona. La programació és sempre bona, diversa, sorprenent i molt oberta: el jazz pur, el blues i també la fusió amb ritmes llatins o el flamenc, passant per les experiències més innovadores en musica electrònica.

Al juliol, a Premià de Dalt, hi ha nits de trobada, nits d´emoció, nits de complicitat, nits que volem compartir.

 

 

 

Below Content Viewlet

Document Actions