Quines són les fases del desconfinament?

Navigation Bar

Quines són les fases del desconfinament?

Above Content Body

Content Core

Aquesta setmana s’han aprovat les mesures de desconfinament que s'aplicaran a l'Estat espanyol per sortir de la crisi del coronavirus. Es tracta d’un pla en 4 fases que culminarà, com a molt aviat, a finals de juny.

La desescalada es preveu gradual, asimètrica i coordinada. Tot i el progressiu aixecament de les restriccions a la mobilitat, la ciutadania no podrà moure's entre províncies fins que acabin les quatre fases.

Cada fase tindrà una durada mínima de 2 setmanes, a excepció de la preliminar, i només s'avançarà a la següent si els indicadors sanitaris així ho assenyalen. Dues setmanes és el període d’incubació del virus.

Per tant, el procés de desconfinament durarà un mínim de 7 setmanes. Arribat aquest punt, es mantindran però les mesures de control i l'ús de material preventiu.

Així des del dissabte 2 de maig, es preveu que tota la població pugui sortir al carrer a passejar i fer esport. En aquest cas, es permetrà anar en bicicleta, córrer i patinar, sempre que es faci individualment i dins el terme muncipal.

Les passejades -que poden ser amb gos- es poden fer a una distància no superior a 1km del domicili, un cop al dia i amb una persona amb qui es convisqui.  Els esportistes han de sortir sempre de manera individual i dins el municipi. Cal recordar que seria convenient no anar a espais molt concorreguts i mai sortir més d'un cop al dia.

A més NO es podrà fer ús de vehicle motoritzat o transport públic per anar a un espai d’ús públic amb la finalitat de practicar activitat física.

Below Content Viewlet

Document Actions