Crida a la responsabilitat per Nadal

Navigation Bar

Crida a la responsabilitat per Nadal

Així queden les festes amb les noves restriccions. Les mesures estan previstes fins a l'11 de gener, però es revisaran el proper 28 de desembre.

Above Content Body

Content Core

Davant de l'evolució negativa de les dades epidemiològiques a tot Catalunya, la Generalitat ha establert noves mesures alhora que apel·la a la responsabilitat de tothom. 

Content Core

Als àpats de festes es podran ajuntar dues bombolles, fins a deu persones, i el toc de queda a les Nits de Nadal i Cap d'Any s'avança mitja hora al que s'havia dit. Les restriccions anunciades pel govern, que s'aplicaran a partir de dilluns, preveuen excepcions per a la Nit de Nadal, Nadal, Sant Esteve, la Nit de Cap d'Any, Cap d'Any i Reis. El pla per a les festes de Nadal és molt semblant al que ja es va anunciar la primera setmana de desembre. L'única novetat és que el toc de queda per festes s'avança mitja hora.

Quanta gent ens podem trobar a les celebracions?

Es poden trobar un màxim de sis persones, però les dates assenyalades són una excepció. Els dies 24, 25, 26 i 31 de desembre i els dies 1i 6 de gener es poden ampliar a deu persones. Es demana que siguin com a màxim de dues bombolles de convivència i s'aconsella mantenir la màxima distància possible a taula.

Podem anar al restaurant?

Es pot anar a dinar i esmorzar, però a no a sopar. A partir de dilluns, els restaurants poden obrir de 7:30 a 9:30 i de 13:00 a 15:30. Les taules han de ser de 4 persones com a màxim o 6 si es tracta de la mateixa bombolla de convivència. Les terrasses es mantenen obertes i l'aforament a l'interior es limita al 30%. S'ha de portar mascareta, que només es pot treure per menjar o beure.

Podem agafar menjar per emportar?

Sí, també per sopar, a més dels horaris d'esmorzar i dinar. Si és menjar per emportar, que es recull al local, es pot de 19 a 22 hores. Si és servei a domicili, s'autoritza fins a les 23 hores.

Com queda el toc de queda nocturn?

En general, es manté la prohibició de sortir de casa entre les deu de la nit i les sis del matí, però la Nit de Nadal i Cap d'Any s'autoritza fins a la una de la matinada. El dia de Reis, s'amplia una hora el toc de queda, fins a les onze de la nit.

Podem sortir fora de la comarca?

Des d'avui i fins a l'11 de gener, la mobilitat es limita a la comarca, de dilluns a diumenge. Tanmateix, es pot sortir a visitar familiars i gent propera, sempre que et moguis amb la teva bombolla de convivència.

Podem sortir fora de Catalunya?

S'aplica el mateix criteri. Hi ha confinament perimetral, però es pot sortir a visitar familiars. També poden venir a veure'ns, des de fora.

Podem anar a la segona residència?

La bombolla de convivència es pot traslladar a la segona residència, sigui a la comarca que sigui.

Podem anar a hotels o cases de turisme rural?

Com passa amb les segones residències, una mateixa bombolla de convivència pot passar uns dies a un hotel o una casa de turisme rural.

Below Content Viewlet

Document Actions