Notícies

Navigation Bar

Voleu formar part del Grup de Suport emocional i Ajuda Mútua a les persones cuidadores?

Iniciativa que té per objectiu millorar la qualitat de vida de les persones cuidadores no professionals i de les persones en situació de dependència a Premià de Dalt

Above Content Body

Content Core

L’Ajuntament de Premià de Dalt, en col·laboració amb la Diputació de Barcelona i la Fundació Hospital Sant Jaume i Santa Magdalena, promou la creació d’un grup de suport emocional i ajuda mútua, amb l’objectiu de millorar la qualitat de vida de les persones cuidadores no professionals i de les persones en situació de dependència.

Es tracta d’un recurs que pretén donar suport i afavorir la relació entre les persones cuidadores que comparteixen una mateixa situació per tal de que es sentin recolzades en el procés de cura de la persona en situació de dependència.

El recurs està liderat per una psicòloga i té una durada de 10 sessions que es faran cada dimarts de 10:30 a 12:00h a l’Espai Santa Anna, a partir del 22 de desembre de 2020.

Les persones que estiguin interessades a participar, poden trucar al telèfon 93 693 15 91 (departament municipal d’Acció Social) o bé enviar un correu electrònic.

Objectius del Recurs:

  • L’objectiu general del GSAM és millorar la qualitat de vida de les persones cuidadores no professionals i de les persones en situació de dependència.
  • Es tracta d’un recurs que promou el suport emocional i la relació entre persones cuidadores que comparteixen una mateixa situació. No és una activitat formativa.

Objectius específics:

  • Generar vincles de relació, recolzament i ajuda mútua entre les persones cuidadores perquè puguin compartir l’experiència de cuidar d’una manera satisfactòria.
  • Oferir estratègies a la persona cuidadora perquè gestioni favorablement necessitats i conflictes.
  • Donar suport al cuidador per a la gestió d’emocions i sentiments que surten durant el procés de cura per tal de prevenir i evitar situacions d’esgotament.
  • Informar als cuidadors dels diferents recursos de suport del seu territori o de les diferents entitats públiques i privades.

Població destinatària:

El Grup de Suport Emocional i Ajuda Mútua (GSAM) està adreçat a les persones cuidadores no professionals de persones en situació de dependència.

Les persones que participin s’han de comprometre a:

  • Voler compartir la seva experiència de persona cuidadora amb altres que es troben en igual situació que ella.
  • Assistir a totes les sessions.

Below Content Viewlet

Document Actions