Notícies

Navigation Bar

Un any més, Premià de Dalt celebrarà la Diada Nacional de Catalunya

La commemoració institucional es fa dissabte 11 de setembre i s'inicia a les 11 del matí a la plaça de la Fàbrica amb la hissada de l'estelada.

Above Content Body

Content Core

A les 11 del matí del dissabte 11 de setembre arrencarà la celebració institucional de la Diada a Premià de Dalt, amb la hissada simòbilca de l'estelada a la plaça de la Fàbrica, davant del Consistori.  Tot seguit, es baixarà a peu fins al Monument a l'Onze de Setembre de 1714 -obra de l'artista local Ester Albardané- on tindrà lloc una actuació musical, ball dels Gegants de Premià de Dalt, la lectura del manifest i l'ofrena floral a càrrec dels partits polítics, entitats i persones veïnes.

Enguany, la lectura del manifest serà a càrrec d'en Josep Martorell, membre d'Òmnium Cultural i veí del barri de La Floresta de Premià de Dalt. Òmnium Cultural és una entitat sense ànim de lucre que defensa els drets civils i les llibertats dels catalans. Des del 1961, treballa per fomentar la llengua catalana, la cohesió social, l’educació i la cultura i té com a objectiu construir, a través d’aquests valors, una societat activa, crítica, integradora i cívica.

La commemoració institucional de la Diada Nacional de Catalunya a la vila es tancarà amb la interpretació de l'himne nacional, "Els Segadors".

El cartell de la Diada 2021 és una creació de l'artista local Lali Rodríguez Tió.

Efemèride

L'11 setembre 1714 va marcar la fi de la Guerra de Successió a Catalunya i l'arrencada d'una època en la que es van perdre les llibertats seculars . El Dia Nacional de Catalunya recorda la derrota i la pèrdua de llibertats , en una jornada , l'onze de setembre, per a la reivindicació i la resistència activa enfront l'opressió. 

 


Manifest Associació Catalana de Muncipis (ACM). 

Below Content Viewlet

Document Actions