Notícies

Navigation Bar

Tots els tràmits d'habilitació d'allotjaments turístics, via Canal Empresa de la Generalitat

Des del passat 1 de juny, aquesta tramitació s'inicia des del portal de la Finestreta Única Empresarial (FUE).

Above Content Body

Content Core

Per legalitzar els hotels i hostals, apartaments, càmpings i turisme rural, els professionals i empreses titulars han de demanar l’habilitació de l’activitat. Aquesta habilitació és municipal i es presenta a través del web del Canal Empresa amb el tràmit corresponent: no us heu de dirigir ni presencialment ni telemàticament a l'Ajuntament per a presentar aquest tràmit.

A les fitxes de tràmit trobareu la informació dels requisits i documents que s’han d’enviar segons el cas i el tipus d’allotjament. Aquesta habilitació només es tramita electrònicament i el titular haurà de disposar de certificat digital de persona física o jurídica, segons el cas. En el cas de persona física també s’accepta la identificació digital amb IDcat Mòbil.

Un cop l’Ajuntament hagi fet les comprovacions corresponents, enviarà directament les dades de l’habilitació a la Generalitat, que inscriurà l’establiment al Registre de Turisme de Catalunya.

Són objecte d’aquest nou tipus de tràmit:

La nova tramitació dels allotjaments turístics derivada del Decret 75/2020 de 4 d’agost, de turisme de Catalunya, no canvia en cap cas el règim d’habilitació ni l’òrgan competent, que continua sent l’Ajuntament.

 

 


 

Quadre informatiu dels establiments turístics

Inici d'activitat establiments turístics

 

Below Content Viewlet

Document Actions