Notícies

Navigation Bar

Tot a punt per celebrar una Diada de Sant Jordi diferent

Premià de Dalt proposa un Sant Jordi virtual amb activitats a fer des de casa i a través de les xarxes socials municipals

Above Content Body

Content Core

Les regidories de Cultura, Ensenyament i Joventut, junt a la Biblioteca Jaume Perich i Escala i algunes entitats proposen un Sant Jordi confinat i virtual per gaudir des de casa d’aquesta emblemàtica diada.

Des de l’Ajuntament de Premià de Dalt no volem que el confinament ens impedeixi celebrar, encara que des de casa, una festa tan arrelada a Catalunya com és la Diada de Sant Jordi. Per aquest motiu, us proposem algunes activitats per gaudir d’aquest dia d’una forma especial.

L’objectiu del Sant Jordi 2020 és treure experiències per viure i recordar sempre en una situació excepcional que viu el país arran de la pandèmia de la COVID19 i la situació de confinament que vivim des de da força setmanes.

La idea implica mantenir un programa essencial d’activitats al poble, com ara engalanar els balcons i finestres de casa vostra,a ctivitats al voltant de la Llegenda de Sant Jordi (Fes la teva rosa de paper!, Crea la teva pròpia llegenda de Sant Jordi, T’explico un conte?, Cuina el teu propi pa de Sant Jordi, Sopar de lletres cultural, Com fer un haiku, o Fes el teu propi instrument, amb en Jaume Batlle, entre altres...

   

 

Activitats

Des de l’Ajuntament també fem una crida per engalanar els balcons i finestres el dia de Sant Jordi amb dibuixos i decoracions relacionades amb aquesta diada. Poden ser roses, llibres, princeses, cavallers, dracs... fets amb paper, cartró, fusta... totes les idees són vàlides! Feu una foto i la pengeu a les vostres xarxes socials amb l’etiqueta #santjordi2020confinat #premiàdedalt

Des de l’Escola Municipal de Música, el professorat ens presentarà el conte infantil que han escrit les professores Tais Costa Ruera i Laia Torrens Bassols, “La Mila i la Viola. Quan la música és el camí”, amb il·lustracions a càrrec de la Raquel González Soto. I no només us el podreu descarregar sinó també escoltar a través del canal Youtube de Premià de Dalt Media! Escolteu-lo i llegiu-lo perquè és preciós!

Una altra iniciativa vol fer visibles altres propostes literàries que demostren que Premià de Dalt continua apostant pel foment de la lectura. La Biblioteca Jaume Perich ens fa una selecció de les novetats literàries de Sant Jordi amb llibres electrònics que podeu consultar a la seva biblioteca virtual. També ens proposen una activitat tan creativa com divertida: crear la vostra història de Sant Jordi des de casa. La narradora mOn Mas i la il·lustradora local Mireia Pujol us ho posaran molt fàcil, segur! #SantJordiConfinat2020.

Com fer-ho? El 23 d’abril, Diada de Sant Jordi, a les xarxes socials de la Biblioteca! A banda, conjuntament amb la Societat Cultural Sant Jaume organitzen el concurs ‘Il·lustra la teva història’.

Des de Joventut han preparat un munt d’activitats perquè celebreu la Diada Sant Jordi fent roses de paper, roses de xocolatada, cuinant el vostre propi pa de Sant Jordi o bé que aprengueu a fer un Haiku, una sopa de lletres o bé que creeu la vostra pròpia Llegenda de Sant Jordi, entre moltes altres propostes. Teniu totes les instruccions al seu perfil d'Instagram.

I les entitats Can Vallerià i La Calaixera ens fan dues propostes. La primera, confinament poètic, i la segona, música amb en Jaume Batlle i l’Adrià Barazón.

EN AQUEST ENLLAÇ DEL WEB TROBAREU MÉS INFORMACIÓ!

 

Les vostres recomanacions literàries, a les xarxes socials!

Des de Comunicació us animem a què ens recomaneu un llibre. Com? Fent una fotografia del llibre en qüestió, posant el nom de l’autor i el títol de l’obra i fent-la arribar per correu electrònic a prm.comunicacio@premiadedalt.cat Volem aconseguir una gran guia que reculli els gustos literaris dels veïns i veïnes de Premià de Dalt. Publicarem totes les imatges a les xarxes socials municipals!

Iniciatives a nivell de tot Catalunya

També animen tothom a sumar-se a altres iniciatives per celebrar Sant Jordi, com la que ha presentat el Gremi de Llibreters de Catalunya, que proposa dur a terme una acció pública. L’acció, titulada “Llibres als aires”, tindrà lloc el mateix dia 23 d’abril a les 12 h i a les 18 h i consisteix a fer una crida a tothom per sortir a les finestres, terrats, patis o balcons de casa i llegir en veu alta, per acabar amb un aplaudiment amb el crit del nom de la nostra llibreria.

Com veieu, quedar-se a casa no és sinònim d’avorriment i aquest any, més que mai, us animem a gaudir de totes aquestes propostes per celebrar, encara que sigui d’una forma diferent, la Diada de Sant Jordi.

 

 

 

 

Below Content Viewlet

Document Actions