Notícies

Navigation Bar

Torna el programa ‘Els Serveis Socials més a prop’

A partir del dia 18 de novembre de 2019 i durant un mes, aproximadament, es faran les visites a Premià de Dalt

Above Content Body

Content Core

Es tracta d’un programa preventiu adreçat a persones majors de 80 anys, no usuàries dels serveis socials bàsics, que desenvolupa la Diputació de Barcelona amb el suport de l’Ajuntament de Premià de Dalt. La finalitat és permetre a l'Ajuntament ampliar el coneixement sobre la realitat de la població envellida del municipi i afavorir la planificació de polítiques socials adaptades a les necessitats de la població. 

El programa consisteix en la realització d’entrevistes a domicili,  per part de professionals de l’àmbit social, on es valora de forma multidimensional les necessitats personals (autonomia, percepció de l’estat de la salut, situació de l’habitatge, etc.), es detecten situacions de risc o vulnerabilitat,  i s’informa sobre l’oferta de prestacions i serveis del territori. Les persones entrevistadores van degudament acreditades. Tanmateix, si teniu algun dubte, podeu trucar l'Ajuntament de Premià de Dalt (936931515) o bé la Policia Local (936931500)

La intervenció inclou recomanacions sobre el seguiment que requereix cada persona entrevistada on s’indiquen les necessitats d’autonomia, percepció de l’estat de salut, situació de l’habitatge, entre d’altres, a més d'un informe final amb dades globals de la situació de les persones majors de 80 anys entrevistades a cada municipi. 

 Objectius  

  • Ampliar el coneixement dels ens locals en relació a la situació de les persones majors de 80 anys, per tal de facilitar la prevenció i l’actuació professional.
  • Detectar de manera proactiva les necessitats actuals de les persones majors de 80 anys i anticipar futures necessitats de suport. 
  • Prevenir situacions de risc, vulnerabilitat i/o d’aïllament social.
  • Informar de l'oferta de prestacions, serveis i entitats socials del territori. 

Com funciona

El programa es realitza de forma coordinada amb els serveis socials bàsics. Els serveis socials identifiquen les persones majors de 80 anys no usuàries dels seus serveis i, per tant, susceptibles de ser entrevistades, i traspassen la informació a l’entitat prestadora i a la Diputació de Barcelona. L’entitat prestadora del servei, enguany Fundació i Desenvolupament Comunitari, mitjançant professionals de l’àmbit social (educador/a socials, treballador/a social, psicòleg/a, etc.) realitza entrevistes a domicili per valorar les necessitats, detectar possibles situacions de risc i informar i orientar la persona sobre recursos i serveis al seu abast.

'Els Serveis Socials més a prop' acabarà amb una recomanació sobre el seguiment que han de fer els Serveis Socials municipals per a cada persona.

Descarregueu-vos el programa fent clic a la imatge.

 

Below Content Viewlet

Document Actions