Notícies

Navigation Bar

Tolerància zero amb els incidents de la Nit de Reis 2023

Diverses persones van ser identificades i denunciades pels agents de la Policia Local de Premià de Dalt

Above Content Body

Content Core

Tot i retirar jardineres i bateries de contenidors de residus per a evitar atacs contra el mobiliari urbà durant la Nit de Reis han estat diversos els actes de caràcter vandàlic perpetrats per grups organitzats de persones al nucli antic, Can Figueres i zona del Vogi. Entre altres, un grup va atacar l’escultura de l’artista local Madola a l’entrada de Can Figueres, va trencar elements del parc infantil Patufet, es van sostreure extintors de l’aparcament de La Fàbrica per a buidar-los a la via pública, i es va manipular cablejat elèctric deixant a les fosques gran part del nucli antic. A banda, algunes persones van trencar vidres a la via pública per evitar el pas dels agents de policia i agents cívics i fins i tot algú va llençar pedres contra aquests.

La Policia Local va realitzar diverses identificacions al llarg de la nit i la gran majoria són persones veïnes de Premià de Dalt. L’alcalde, Josep Triadó, explicava a Premià de Dalt Media que “estem indignats i el primer que volem fer és demanar disculpes a les persones veïnes afectades per aquestes destrosses”. I afegeix, “la tradició que molts havíem seguit de sortir a fer bromes i canviar les coses de lloc ha perdut el seu sentit i avui s’aprofita la Nit de Reis per a practicar la delinqüència i l’incivisme”. L’Ajuntament actuarà de forma contundent per acabar amb aquests comportaments i, segons explica l’alcalde, “aplicarem la màxima sanció a les persones que, presumptament, van cometre aquests delictes”.

Tradicionalment, a Premià de Dalt la Nit de Reis el jovent canviava les coses de lloc i feia bromes simpàtiques. L’endemà, tothom s’acostava a la porta del mercat a recollir aquell test o objecte que li havien tret de casa. 

Combatre l’incivisme i el vandalisme arreu

La tolerància zero amb aquests tipus d’actes s’estén a tot el terme municipal ja que s’han detectat actes incívics, vandalisme i problemes reiterats de convivència a altres indrets com per exemple el torrent de Santa Anna o l’Espai la Fàbrica durant la resta de l’any i s’hi actuarà amb contundència per a erradicar aquests comportaments intolerables.

    

    

  

 

Below Content Viewlet

Document Actions