Notícies

Navigation Bar

Tardes de lleure educatiu a les escoles durant el mes de setembre

Durant les tardes, els centres educatius organitzaran activitats de lleure educatiu fins a cobrir l'horari habitual.

Above Content Body

Content Core

Tardes de lleure educatiu a les escoles durant el mes de setembre
© Generalitat de Catalunya

El proper curs escolar es farà jornada compactada de matí durant el mes de setembre. Malgrat això, l'horari d'assistència als centres no variarà per part dels alumnes amb el que fan la resta de l'any. La mesura es pren per reduir el temps de desconnexió dels infants de l’escola, afavorir l’equitat i facilitar la conciliació familiar.

Durant les tardes, els centres educatius organitzaran activitats de lleure educatiu fins a cobrir l'horari habitual. Aquestes activitats seran finançades per la Generalitat i per tant seran gratuïtes per a tots els infants d’escoles públiques i concertades. Promouran el treball d’habilitats cognitives, socials i emocionals, i facilitaran la conciliació familiar.

S’establirà en funció dels següents paràmetres:

  • Hores de prestació del servei: 20 hores -1 hora diària de dilluns a divendres-.
  • Ràtio de monitor/alumnes als centres ordinaris: 1 monitor per cada 16 alumnes.
  • Ràtio de monitor/alumnes en centres d’educació especial: 1 monitor per cada 4 alumnes.
  • Mínim de dos monitors per escola

Aquesta mesura està associada a l'avançament del calendari escolar al 5 de setembre —en el cas del segon cicle d'educació infantil i primària— i al 7 de setembre —en el cas de la secundària i l'educació postobligatòria.

Activitats avalades pel Consell Escolar

Les entitats que es podran contractar han d’estar sota el paraigües del projecte educatiu de cada centre, dins la programació anual i avalada pel Consell Escolar del centre, on hi ha representades les associacions de famílies.

Transport escolar

Pel que fa a l’horari i les rutes de transport escolar del mes de setembre finançades pel Departament d'Educació, en aquells centres que en tinguin, es mantindran igual que la resta del curs, recollint a l'hora de finalització habitual del centre.


 

Calendari escolar 2022-23

Below Content Viewlet

Document Actions