Notícies

Navigation Bar

Tancats tots els equipaments municipals i els centres educatius

L'Ajuntament reuneix el Comitè municipal d’emergències per adoptar les mesures necessàries per fer front a la pandèmia del coronavirus al municipi

Above Content Body

Content Core

Davant de l’activació per part de la Generalitat de Catalunya de la fase d’emergència provocada pel Coronavirus, l’Ajuntament ha acordat, mitjançant decret d'alcaldia, prendre mesures extraordinàries per tal de reduir el risc de propagació de la malaltia. Les mesures s'aplicaran a partir d'aquest dijous 12 de març i tenen per objectiu contribuir a la fase de contenció, i per tant, prevenir qualsevol contagi, especialment en la població de risc, i, en darrer lloc, prevenir una possible saturació del sistema públic de salut.

A partir del divendres 13 de març, resta prohibit l’accés de la ciutadania i personal aliè a les oficines municipals, a excepció de les urgències del departament d’Acció Social ja que es manté l’atenció al públic per a les situacions de vulnerabilitat ateses des d’aquest departament.

L’Ajuntament recomana optar per l’atenció telefònica i telemàtica per a les gestions i/o tràmits dels veïns i veïnes de Premià de Dalt en detriment de l’atenció presencial.

La mesura de caràcter excepcional s’activa des d’aquest dijous 12 de març de 2020  i durant 15 dies per tal de minimitzar el risc de contagi de coronavirus a les dependències municipals.

L’Ajuntament acaba de fer públic un decret d’alcaldia pel qual estableix noves mesures per evitar el contagi del coronavirus. Així, a partir d’avui i durant un període mínim de 15 dies prorrogable, queden tancats al públic tots els equipaments municipals. Des d'Alcaldia tambñé s'ha publicat un BAN informant la ciutadania de les mesures preventives que s'han acordat des del Govdern.

Aquest migdia, coincidint amb la roda de premsa del MHP Quim Torra i els consellers Alba Vergés i Miquel Buch des del Palau de Pedralbes, s’ha reunit el Comitè d’Emergències de l’Ajuntament per coordinar i fer seguiment de la crisi sanitària com a conseqüència del coronavirus, a fi efecte de prendre les decisions que calgui a nivell municipal.

S’ha acordat el tancament de tots els equipaments municipals:

  • Escoles Bressol
  • Escola de Música i Aula de Dansa
  • Biblioteca Jaume Perich i Escala
  • Espai can Figueres
  • Ludoteca ‘La Xarranca’
  • PIJ La Fletxa
  • Centre de Formació Permanent
  • Associació de la Gent Gran
  • Casal d’Avis Santa Anna
  • Espai Santa Anna
  • Local municipal Verge del Remei
  • 1a planta de l’edifici Cristòfol Ferrer
  • Pavelló poliesportiu i tots els edificis de la zona esportiva
  • Espai Respir

Per altra banda, seguint els criteris determinats per la Generalitat de Catalunya, es suspèn el Divertit, les Audiències públiques previstes pel mes de març i la inauguració de l’exposició Planella al Museu de Premià de Dalt. A banda, el Ple de la Corporació previst per al dilluns 16 de març, es desenvoluparà a porta tancada, sense presència de públic. 

Els centres educatius, tancats

Per altra banda, el Govern de la Generalitat de Catalunya ha decidit tancar tots els centres educatius de Catalunya també a partir de demà. Això inclou escoles bressol, escoles, instituts, universitats i centres de formació professional.


Missatge de tranquil·litat

L’Ajuntament vol transmetre un missatge de tranquil·litat i confiança en el sistema públic de salut i protecció civil i recomana a la ciutadania informar-se només a través dels mitjans oficials i seguir les recomanacions de prevenció i protecció. Així mateix, demana als veïns i veïnes la màxima cooperació i responsabilitat, evitant la difusió de rumors o informació que no hagi estat contrastada.

Es recomana a tota la ciutadania implementar totes les mesures de prevenció establertes pel departament de Salut i evitar qualsevol situació de risc que no sigui imprescindible, amb espacial cura a les persones grans. En aquest sentit, és recomanable posposar tota activitat opcional pel període dels propers 15 dies.

Òbviament, aquestes mesures estan en revisió permanent i condicionades a properes decisions que prenguin les autoritats competents.

 


 

 

 Mesures de prevenció

 

Below Content Viewlet

Document Actions