Notícies

Navigation Bar

T-jove: més anys i més barata, a partir del 15 de març

Tindrà un preu únic de 40€ per a les 6 corones de l'STI de l’ATM de Barcelona, durant almenys els propers 3 mesos.

Above Content Body

Content Core

El títol de transport públic T-jove amplia 5 anys la seva validesa: fins ara era per a menors de 25 anys i, a partir del 15 de març, passa a ser per a menors de 30 anys. Aquesta ampliació d’edat es fa simultàniament amb una unificació de preu: la T-jove tindrà un preu únic i permetrà desplaçar-se il·limitadament durant 3 mesos en tots els serveis integrats de les 6 corones tarifàries de l’ATM de Barcelona. Respecte als serveis de transport públic integrats a la corona 7, es preveu que durant la tardor de 2023 s’hi puguin incorporar.

Aquest preu únic de 80 €, equivalent al preu anterior de la T-jove d’una zona, té actualment un descompte del 50% (en virtut del RDL 20/2022, de mesures de resposta a les conseqüències econòmiques i socials de la Guerra d’Ucraïna i de l’acord del Consell d’Administració de l’ATM).

Aquesta novetat s’aplicarà de la mateixa manera als títols T-jove per a famílies monoparentals i famílies nombroses,. de manera que els preus únics per a viatjar per les 6 corones, IVA inclòs, seran els següents: T-jove, 40 €; T-jove FM/FN general, 32 €, i T-jove FM/FN especial, 20 €.

 

Suport T-mobilitat

El títol T-jove és el primer títol que s’ofereix exclusivament en suport T-mobilitat; això succeirà a partir del 15 de març, i es fa coincidint amb aquesta ampliació d’edat (per a menors de 30 anys) i d’abast (6 zones) de la T-jove. Així doncs, totes les persones que vulguin viatjar amb T-jove hauran de fer-ho a partir d’aquesta data amb suport T-mobilitat: bé sigui amb la targeta personalitzada, o bé amb l’aplicació mòbil que permet validar amb dispositius amb sistema Android i NFC.

Es recomana donar-se d’alta telemàticament a través de una de les tres plataformes disponibles: T-mobilitat, TMB i FGC. En el cas de sol·licitar un suport targeta es rebrà al domicili que s’indiqui. En el cas d’optar per la validació amb un mòbil Android amb NFC la disponibilitat del títol serà immediata. 

Les targetes T-jove antigues es podran seguir validant al sistema

Les màquines d’autovenda de títols de les estacions ferroviàries (metro, FGC, Rodalies i TRAM), així com les oficines d’atenció dels operadors de transport públic, no dispensaran més títols T- jove magnètics i només oferiran la càrrega de la nova T-jove sobre suport targeta T-mobilitat. Així ho han anat avisant els operadors de transport des del passat 2 de març.

Cal remarcar que les targetes T-jove antigues (de cartró amb tecnologia de banda magnètica) es podran seguir validant al sistema de transport públic amb normalitat i fins que s’acabin els 90 dies de la seva validesa durant tot el 2023. Les condicions d’aquestes targetes, però, seran les mateixes que quan es van adquirir, és a dir, no es podran fer servir per zones tarifàries superiors a la zona del títol comprat.

Canals de venda dels títols

Below Content Viewlet

Document Actions