Notícies

Navigation Bar

Si vas als parcs naturals, fes-ho amb civisme!

Cal recordar que la normativa de la Generalitat no permet consumir begudes ni aliments a l’espai públic.

Above Content Body

Content Core

La sobrefreqüentació motivada per les sortides a la natura després dels confinaments ha generat força problemes en el medi natural, amb la població rural i entre els mateixos visitants. Des de la Xarxa de Parcs Naturals de la Diputació de Barcelona amb la col·laboració dels Ajuntaments, es fa una campanya divulgativa de sensibilització ambiental per recordar l’actitud que cal tenir durant la visita o estada en el medi natural. Es tracta de 'Parcs naturals sí, però amb civisme'. 

Durant els dies festius de Setmana Santa i Pasqua, davant la possible afluència de visitants que es pugui produir en aquestes dates, el personal de guarda i vigilància vetllarà perquè es respecti el medi natural amb civisme i correcció. Aquesta vigilància del bon ús del medi natural es veurà reforçada per patrulles mòbils d’Agents Rurals i Mossos d’Esquadra, que vetllaran pel compliment de les normatives. Les unitats mòbils estaran en contacte permanent amb els guardes dels parcs per tal de poder intervenir amb rapidesa davant de qualsevol incidència que pugui produir-se.

Cada parc farà un seguiment de l’afluència dels visitants i l’ocupació dels aparcaments situats a l’interior, de manera que s’avisarà als Mossos si la situació comença a ser preocupant, per evitar sobreocupació. També es farà seguiment dels vehicles que incompleixen les normes d’estacionament, que podran ser denunciats.

La campanya

"Parcs naturals sí, però amb civisme" es va iniciar el mes d’octubre del 2020 davant la forta afluència de visitants als espais naturals. La campanya pretén donar consells i sensibilitzar la població en general mitjançant elements informatius com cartells i pancartes situats a les entrades dels parcs, així com elements gràfics de bones pràctiques, com ara aparcar en les zones habilitades, emportar-se les deixalles a casa, portar els gossos lligats, circular a la velocitat permesa o contemplar la natura amb silenci, entre d’altres.

Esperem que entre tots millorem l’estada en els espais naturals protegits i el seu entorn: No embruteu, sigueu persones cíviques i deieu els parcs naturals com us agrada veure'ls.

 

Below Content Viewlet

Document Actions