Notícies

Navigation Bar

Salut bucodental a l’atenció primària

Els primers beneficiats són els infants i adolescents, les dones embarassades i les persones en situació de vulnerabilitat econòmica

Above Content Body

Content Core

Salut bucodental a l’atenció primària
@ Generalitat de Catalunya

Per primera vegada, higienistes dentals formaran part dels equips d’atenció primària i comunitària de Catalunya. La incorporació d’aquests 70 professionals es durà a terme entre els mesos de novembre i desembre d’aquest any, amb un cost anual de 2,8 M€. La previsió és arribar als 360 o 365 higienistes dentals al llarg del 2023.

Aquest nou servei es destina primer a la població més vulnerable:

  • Infants de fins a 14 anys.
  • Mares gestants.
  • Població amb discapacitat.
  • Pacients sota determinats tractaments sanitaris.
  • Persones en risc de vulnerabilitat social.

S’inicia així el desplegament de la Llei de salut bucodental de 2002 i es comença a ampliar la cartera de serveis bucodentals.

Què fa l’higienista dental?

La funció de l’higienista dental és:

  • Prevenció i promoció de la salut bucodental.
  • Fer el seguiment i tractament preventiu de càries i patologia periodontal de baixa complexitat.

Aquesta figura s’integra a les unitats d’odontologia, formades actualment per odontòlegs de l’Atenció Primària i comunitària i tècnics auxiliars en cures d’infermeria.

On es fa?

Per regions sanitàries, la incorporació d’higienistes dentals per aquest 2022 queda repartida de la següent manera: a l’Alt Pirineu i Aran, 2; a Barcelona, 12; a Catalunya Central, 6; a Girona, 10; a Lleida, 5; a Metropolitana Nord, 13; al Camp de Tarragona, 7; a Terres de l’Ebre, 3; i finalment a Metropolitana Sud, 12.

Below Content Viewlet

Document Actions