Notícies

Navigation Bar

Què es pot fer i què no per la revetlla de Sant Joan?

El departament d'Interior de la Generalitat de Catalunya vol promocionar una festa familiar i en grups reduïts davant la crisi sanitària que estem patint per la COVID 19

Above Content Body

Content Core

La festivitat i la nit de Sant Joan és la primera festa assenyalada en el calendari, després de 3 mesos de confinament, on la família i els amics es podran retrobar per gaudir d’una nit especial ja que ens trobem en la fase de la represa i queden anul·lades les restriccions de mobilitat a tot Catalunya. Es recomana celebrar doncs un Sant Joan diferent amb grups reduïts, amb la família i els amics, però amb molta precaució, tant per evitar possibles contagis de la COVID-19 com per evitar els accidents fent un mal ús del material pirotècnic.

Aquest any cal tenir molta cura amb les pautes de celebració de la revetlla de Sant Joan en el marc de la COVID-19 que ha establert Protecció Civil. La revetlla ja té sempre riscos associats i per això enguany caldrà anar amb més compte que mai pel que fa a la manipulació de material pirotècnic i amb el risc sanitari.

Festes familiars

Pel que fa a l’emergència sanitària, s’han de complir les recomanacions de distància física (mínima 1,5 m) i no estaran permeses les celebracions massives ni les aglomeracions habituals que solen produir-se la nit de Sant Joan. En aquest sentit, són molts municipis els que tancaran les seves platges.

Alerta amb les mascaretes i el gel

Dues de les recomanacions específiques per aquesta revetlla, a banda de l'habitual de no fer foc ni tirar coets a menys de 500 metres de zones amb vegetació, és que no es portin ampolles de gel hidroalcohòlic a les butxaques quan es tirin petards, ja que el gel és inflamable i pot suposar un risc. Per això, Protecció Civil recomana als que hagin de tirar petards rentar-se les mans abans amb aigua i sabó i no compartir els objectes amb ningú més. Les mascaretes no són inflamables, però també es poden cremar o fer-s'hi un forat si els cau alguna espurna. Per això també es recomana mantenir una gran distància entre les metxes i les mascaretes.

Evitar els accidents i els incendis és, sens dubte, el millor homenatge que podem fer als serveis sanitaris  i d’emergència que fa molts dies que treballen intensament. La nit de Sant Joan no podem col·lapsar-los, perquè als centres hospitalaris encara hi ha gent lluitant i fent molt esforços per fer front a la COVID-19.

 


 

Consells d'autoprotecció per a persones amb dificultats auditives i de visió

Below Content Viewlet

Document Actions