Notícies

Navigation Bar

Quan condueixis, aparca el mòbil

Nova campanya de conscienciació viària del Servei Català de Trànsit contra les distraccions en la conducció

Above Content Body

Content Core

Aquest 2019, un 24% del total de sinistres amb persones mortes, ferits greus o lleus, han estat provocats per distraccions en la conducció, principalment per l'ús del mòbil. Precisament per alertar la ciutadania sobre els riscos d'utilitzar aquest dispositiu mentre es condueix i reduir el nombre d'accidents i el de víctimes mortals i ferits greus com a conseqüència del seu ús, el Servei Català de Trànsit (SCT) ha posat en marxa la campanya de conscienciació viària ”Quan condueixis, aparca el mòbil”. La nova acció comunicativa relaciona els components imprescindibles perquè un mòbil funcioni amb les conseqüències que pot provocar la seva manipulació en la conducció.

La campanya traça un paral·lelisme entre els elements bàsics dels mòbils, com la memòria, la bateria, la connexió, el carregador o la funda, i els elements, alguns vitals, que intervenen en l'atenció d'un accident de trànsit provocat, precisament, per l'ús del mòbil. El missatge principal pretén fer reflexionar els conductors sobre el fet que potser no poden viure sense el mòbil, però si el fan servir mentre condueixen, poden perdre la vida.

Les imatges de les noves peces de conscienciació viària transcorren a l'interior d'una pantalla de mòbil; un recurs visual que emfatitza la relació de l'ús d’aquest dispositiu amb les conseqüències dramàtiques que pot tenir utilitzar-lo a l'hora de conduir.

 

Below Content Viewlet

Document Actions