Notícies

Navigation Bar

Premià de Dalt, vila florida

Les tres Flors d’Honor del Viles Florides es queden a Premià de Dalt per tercer any consecutiu

Above Content Body

Content Core

El moviment Viles Florides, promogut per la Confederació d’Horticultura Ornamental de Catalunya (CHOC), va lliurar divendres passat les Flors d’Honor 2019. Els premis es van atorgar en una gala a Lloret de Mar i van reunir prop de 300 persones. Aquests guardons reconeixen els municipis que treballen per la transformació dels espais públics a través de l’enjardinament i la millora dels espais verds. Premià de Dalt va renovar les seves tres Flors d’Honor per tercer any consecutiu. 

La consellera d’Agricultura, Ramaderia, Pesca i Alimentació, Teresa Jordà, va presidir l’acte de lliurament de les Flors d’Honor 2019. Les dues persones representants de l'Ajuntament de Premià de Dalt eren la regidoria de Medi Ambient i Sostenibilitat, Marta Bosch, qui va recollir el guardó, i el regidor de Turisme i Promoció de la Vila, Carles A. Medina.

Viles Florides és una iniciativa que promou la transformació de racons, pobles i ciutats de Catalunya a través de la planta verda. Pel moviment l’ornamentació va més enllà de propiciar espais agradables i treballa per millorar la qualitat de vida dels veïns, la conscienciació social envers les polítiques de sostenibilitat mediambiental i el desenvolupament de les economies locals a través de l’atractiu del jardins i parcs urbans.


Un total de 53 municipis van obtenir tres Flors d’Honor, entre ells Premià de Dalt, per la seva capacitat d’assolir una vila amable amb parcs i zones verdes plenes de vida. “Aquest reconeixement ens ve a dir que estem en la bona línia, que tenim sensibilitat cap a la natura i que volm millorar encara més la cura dels espais verds”, comentava molt satisfeta la regidora de Medi Ambient i Sostenibilitat, Marta Bosch.

La principal novetat de la gala d’enguany va ser el lliurament de la Flor d’Or, un premi de nova creació per distingir el municipi que millor ha treballat el seu verd urbà durant el darrer any, independentment del número de flors. En la seva primera edició, la Flor d’Or va recaure sobre la ciutat d’Olot. Han estat 135 els municipis que aquest 2019 ha treballat dintre del moviment promogut per la CHOC per fer créixer el verd a Catalunya.

El projecte Viles Florides és obert a tothom i, a més a més dels municipis, també hi poden participar col·lectius, empreses o particulars i es premien projectes d’enjardinament, ornamentació floral i cultura del verd urbà que, tant en l’àmbit públic com privat, són exemple a seguir.

 

 

Below Content Viewlet

Document Actions