Notícies

Navigation Bar

Premià de Dalt se suma a la Setmana Europea de la Mobilitat 2021

I ho fa amb la "Caminada Popular 3 viles", entre Premià de Dalt, Premià de Mar i Vilassar de Dalt.

Above Content Body

Content Core

Dissabte 18 de setembre els Ajuntaments de Premià de Dalt, Premià de Mar i Vilassar de Dalt organitzen la “Caminada Popular 3 viles” en el marc de la Setmana Europea de la Sostenibilitat. En el cas de Premià de Dalt, el lloc de concentració i sortida serà el Camp Municipal de Futbol, a les 08.30h. El recorregut serà Premià de Dalt – Vilassar de Dalt – Premià de Mar – Premià de Dalt.

La caminada és gratuïta i no cal inscripció prèvia.

La Setmana Europea de la Mobilitat 2021 

Se celebra del 16 al 22 de setembre amb el lema “Fes salut. Mou-te de manera sostenible” i amb la temàtica “Seguretat i salut amb una mobilitat sostenible”, per incidir en quatre qüestions: la salut mental i la salut física, la seguretat i la resposta davant la Covid-19. Es tracta de promoure hàbits de mobilitat més sostenibles, segurs i saludables com són els desplaçaments a peu, en bicicleta, en transport públic o amb vehicle elèctric, així com visualitzar els canvis possibles en l’ús de l’espai públic, millorar la qualitat de l’aire i la reducció de la contaminació. 

Amb el lema ‘Fes salut. Mou-te de manera sostenible’ i en línia amb el tema d'aquest any, "Seguretat i salut amb una mobilitat sostenible", la Setmana del 2021 vol incidir en quatre temes: la salut mental i física, la seguretat i la resposta davant la COVID-19. No és una coincidència que la salut mental sigui un tema prioritari, ja que la Setmana Europea de la Mobilitat vol centrar-se en l'estreta relació que hi ha entre la salut mental i la mobilitat urbana, un tema que ha esdevingut especialment  important durant la pandèmia. Un altre punt prioritari és la salut física, que inclou l'impacte de la contaminació acústica i atmosfèrica, i els beneficis que té una mobilitat activa. En l'àmbit de la seguretat en el transport volem destacar millores recents en la seguretat, la integració de persones amb mobilitat reduïda i l'aplicació de mesures de seguretat viària a l'entorn urbà. També es vol destacar la resposta de les administracions davant la COVID-19, i centrar-nos en els aspectes positius de la pandèmia en la mobilitat urbana i la importància de restablir la confiança en el transport públic.

Els objectius principals de la Setmana són els següents:

  • Estimular un comportament ciutadà, en relació amb l’ús del vehicle, compatible amb el desenvolupament urbà sostenible, en particular amb la protecció de la qualitat de l’aire, la prevenció d’accidents de trànsit, la reducció d’emissió de gasos que provoquen l’efecte hivernacle i el consum racional dels recursos energètics.
  • Sensibilitzar la ciutadania sobre els impactes ambientals del transport i informar-la sobre les seves diferents modalitats.
  • Impulsar l’ús dels mitjans de transport sostenibles i, en particular, el transport públic, la bicicleta, la mobilitat a peu i els vehicles elèctrics.
  • Potenciar un retrobament de la ciutadania amb la ciutat, la seva gent i el seu patrimoni cultural, en un entorn saludable i relaxat.
  • Reflexionar sobre com afecta a la nostra salut l’ús excessiu del transport motoritzat. Per una banda, la contaminació atmosfèrica i la congestió que generen tenen un impacte negatiu sobre els sistemes respiratori i cardiovascular. Per una altra, propicien el sedentarisme i la inactivitat física.

La Setmana Europea de la Mobilitat 2021 s’emmarca dins la European Mobility Week, un esdeveniment en què centenars de municipis de diversos països del món organitzen activitats durant una setmana per tal de conscienciar sobre un model de mobilitat més saludable, segura i sostenible en benefici de tothom.

 

 

Below Content Viewlet

Document Actions