Notícies

Navigation Bar

Premià de Dalt s’adhereix a la campanya “No puc esperar!”

“No puc esperar!” és un projecte pensat per a facilitar el dia a dia de les persones que necessiten utilitzar un lavabo urgentment per un problema mèdic no contagiós. Un adhesiu corporatiu identifica tots els establiments comercials col·laboradors que formin part de la campanya.

Above Content Body

Content Core

El ple municipal celebrat dilluns 12 de febrer ha aprovat de forma unànime una moció d’adhesió a aquesta campanya pensada per a facilitar el dia a dia de les persones que necessiten utilitzar un lavabo urgentment per un problema mèdic no contagiós, presentada pel Grup Municipal de Crida Premià de Dalt a la qual s’han afegit la resta de partits, PDeCAT, PSC, ERC i PP.

“No puc esperar!” és un projecte pensat per a facilitar el dia a dia de les persones que necessiten utilitzar un lavabo urgentment per un problema mèdic no contagiós. Els destinataris són els pacients amb malalties inflamatòries intestinals (malaltia de Crohn i colitis ulcerosa), els pacients ostomitzats o colectomitzats, els pacients sotmesos a cirurgia per un càncer de recte, i tots aquells pacients que els metges col·laboradors amb el projecte considerin que cal incloure. S’estima que a Catalunya hi ha entre 25.000 i 30.000 persones afectades de malalties inflamatòries intestinals.

A partir d’aquesta moció, l’Ajuntament de Premià de Dalt adopta una sèrie de compromisos, com ara adherir el Consistori a la campanya “No puc esperar!” posant a disposició tots els lavabos possibles d’equipaments públics de manera gratuïta i promoure’n la difusió entre la ciutadania del municipi posant especial èmfasi als establiments comercials; promovent l’adhesió dels comerços; i fomentant campanyes divulgatives d’aquestes malalties digestives.

L’Associació de malalts de Chron i Colitis Ulcerosa de Catalunya (ACCU Catalunya) emet les targetes d’aquesta campanys però són els metges dels hospitals col·laboradors qui les lliuren als pacients que consideren que les necessiten. Les targetes són gratuïtes i no són nominals, però sí estan numerades per a seguir un control de lliurament.

Un adhesiu corporatiu identifica tots els establiments comercials col·laboradors que formen part de la campanya i estan inclosos dins del web www.nopucesperar.cat i a l’App a disposició de les persones beneficiàries de la targeta.

El projecte “No puc esperar!” compta amb el suport del Consell Consultiu de Pacients del Departament de Salut de la Generalitat de Catalunya, de la Societat Catalana de Digestologia, de l’Institut Català de la Salut i del GETECCU (Grupo Español de Trabajo en Enfermedad de Crohn y Colitis Ulcerosa).

Below Content Viewlet

Document Actions