Notícies

Navigation Bar

Premià de Dalt revalida les 3 Flors d’Honor del Viles Florides

Un moviment que és un reconeixement a la tasca dels municipis per a la millora de l’espai urbà.

Above Content Body

Content Core

El moviment Viles Florides, que promou la Confederació d’Horticultura Ornamental de Catalunya (CHOC), va lliurar el passat 7 d’octubre els seus reconeixements anuals als 155 municipis catalans i comuns andorrans que aposten per la transformació de l’espai públic a partir del verd urbà.

Premià de Dalt fa una clara aposta per la preservació de l’entorn i la lluita contra el canvi climàtic. L’Ajuntament fomenta pràctiques per avançar cap a un poble sostenible que aposti per l’estalvi energètic, l’ús d’energies renovables, la reducció d’emissions contaminants, la gestió sostenible de l’aigua i la reducció de residus.

Les Viles Florides són aquells pobles i ciutats que destaquen per l’actuació real, conscient i de llarga durada en matèria d’enjardinament, paisatge urbà i millora de la qualitat de vida dels seus habitants. Un jurat especialitzat format per professionals dels sectors del viverisme, la jardineria, el paisatgisme, el mobiliari urbà i altres àmbits relacionats és l’encarregat de certificar i renovar anualment aquests distintius.

A més dels 19 municipis amb quatre Flors d’Honor, n’hi ha 74 més amb tres Flors d’Honor, entre ells, Premià de Dalt; 49 amb dues Flors d’Honor -dotze menys que el 2021- i 13 amb una Flor d’Honor -un menys que en l’edició anterior. També hi ha alguns municipis que han demanat la seva adhesió al moviment en els darrers mesos i el seu ingrés i valoració es tindrà en compte per a l’edició de 2023.

La regidora de Medi Ambient, Marta Bosch, valora el reconeixement a Premià de Dalt explicant que “va més enllà de tenir un poble més o menys bonic. Les Flors són un reconeixement a la lluita contra el canvi climàtic, a l’aposta per la sostenibilitat i a fer de la vitamina verda que ens caracteritza un element clau en el benestar de les nostres veïnes i veïns”.

 

Below Content Viewlet

Document Actions