Notícies

Navigation Bar

Premià de Dalt reivindica el mandat de l'1-O

Partits i entitats sobiranistes organitzen una jornada reivindicativa, "L'1 d'octubre tots vam actuar com si fóssim un"

Above Content Body

Content Core

La tarda del diumenge 30 de setembre es commemorarà l’1 d’octubre a Premià de Dalt amb un esdeveniment sota el lema ‘L’1 d’octubre tots vam actuar com si fóssim un’. Entitats i partits sobiranistes han previst descobrir una placa commemorativa d’aquesta jornada històrica a l’edifici de La Benèfica, on està situat el Casal Jove, un dels cinc col·legis electorals on es va votar el referèndum sobre la independència de Catalunya, a la confluència de la Riera de Sant Pere amb el carrer i la travessia del Sant Crist.

És una placa dissenyada per l’artista local Madola, ceramista de reconeguda trajectòria internacional, que recull una frase de Muriel Casals, “No som aquí per buscar un somni, nosaltres som el somni”. L’elecció de l’emplaçament té un component simbòlic, ja que assenyala el punt des d’on moltes persones van concentrar-se per alertar de la possible arribada de les forces de seguretat de l’Estat -com va passar en altres poblacions del Maresme i de Catalunya- i el lloc on es va fer el recompte final.

La descoberta de la placa commemorativa tindrà lloc a les 19.45h, un cop hagi arribat la marxa des dels altres col·legis, amb parlaments a càrrec de persones representants de cadascun d'ells.

Concentració i marxa popular

Les entitats i partits sobiranistes de la població han convocat la ciutadania a concentrar-se a les 19.00 hores davant de quatre dels col·legis electorals que van albergar les urnes del referèndum (l’Espai Santa Anna, l’Escola Santa Anna, Verge del Remei, Can Figueres) i desplaçar-se a peu fins al cinquè, el Casal Jove per a fer l’acte reivindicatiu amb parlaments i descobrir la placa commemorativa del referèndum d’autodeterminació.

L’organització col·locarà una caixa de solidaritat per a col·laborar econòmicament amb aquest acte i en benefici dels presos/es polítics/es i persones exiliades.

 

Below Content Viewlet

Document Actions