Notícies

Navigation Bar

Premià de Dalt participarà al “Encuentro Ibero-Insular de Corresponsales Juveniles”.

L’esdeveniment se celebra del 26 al 30 de juny al Ceulaj (Mollina, Màlaga) i hi participen 200 joves de l'Estat espanyol i Portugal.

Above Content Body

Content Core

Dues joves de Premià de Dalt formaran part d’aquesta trobada a Andalusia. De tot Catalunya únicament 3 municipis han estat escollits per a participar-hi.

“Encuentro Ibero-Insular de Corresponsales Juveniles” és una iniciativa que neix l’any 2019 amb l’objectiu de posar en comú els diferents programes dels corresponsals juvenils de l’Estat espanyol, Portugal i Andorra. La voluntat és crear una xarxa ibèrica de corresponsals, posant-los en contacte de diferents territoris, i promoure la cooperació i l’intercanvi de bones pràctiques entre informadors juvenils.

Aquesta trobada formativa és un espai en què la gent jove pot compartir i expressar les seves idees i inquietuds i alhora fer activitats d’interès social i cultural. L’activitat s’emmarca dons del programa Erasmus+ i fomenta la participació juvenil, una de les prioritats establertes pel programa pel període 2021-2027. Permetrà conèixer la percepció concreta de la realitat de les persones joves respecte els seus problemes i necessitats, així com implicar-les en trobar solucions i accions. Aquest “Encuentro” és un espai privilegiat per a identificar interessos i necessitats com a col·lectiu i que generin les seves pròpies propostes per a satisfer-les.

Qui hi participa?

  • 200 joves de 14 comunitats autònomes, de la ciutat autònoma de Ceuta i de diferents regions de Portugal.
  • 22 acompanyants de menors d’edat
  • 14 directors generals en matèria de joventut de l’Estat i de Portugal
  • 26 tècnics de joventut de CCAA i regions portugueses
  • 11 formadors/es
  • 2 logistes
  • 2 talleristes
  • 1 responsable de xarxes, imatge o Community manager

La trobada la promouen de forma conjunta la Dirección General de Juventud de la Comunidad de Madrid, en representació de la seva Red de Centros de Información Juvenil, Instituto Andaluz de Juventud, (IAJ), Institut Valencià de Joventut (IVAJ) i la Dirección General de Juventud de la Región de Murcia. El “Encuentro” està organitzat i finançat per l’Agencia Nacional Española per al programa Erasmus + i l’Instituto de la Juventud de España (INJUVE), i compta amb la col·laboració de l’Instituto Português do Desporto e Juventude, I.P. (IPDJ). S’ha convidat a participar a totes les comunitats autònomes que tenen o volen tenir corresponsalies a afegir-se al projecte així com a les regios de Portugal que compten amb aquest tipus de programa.

L'esdeveniment tindrà lloc al Centro Eurolatinoamericano de Juventud (CEULAJ) que pertany i a la xarxa INJUVE, entre el 26 i el 30 de juny de 2022. El CEULAJ és a la localitat de Mollina, a 1 km del centre del municipi, a la província de Málaga.

 

Below Content Viewlet

Document Actions