Notícies

Navigation Bar

Diumenge 24 de febrer Premià de Dalt torna a dir 'NO' a la LGTBIfòbia a l’esport

Tots els 19 de febrer se celebra el dia contra la LGTBIfòbia en l’Esport. A Premià de Dalt es commemorarà a la Societat Cultural Sant Jaume

Above Content Body

Content Core

Tots els 19 de febrer se celebra el dia contra la LGTBIfòbia en l’Esport. Es recorda a Justin Fashanu, el primer futbolista professional que va sortir de l’armari l’any 1991 quan jugava a la Premier League. Aquest futbolista va ser convidat a marxar del seu equip i va acabar als Estats Units, on va acabar suïcidant-se.

Aquest any, el tecer en què se celebra aquesta diada al municipi, la commemoració a Premià de Dalt es farà el diumenge 24 de febrer a la Societat Cultural Sant Jaume a partir de les 11.30 hores amb una jornada formativa que realitzarà Panteres Grogues, l’associació que garanteix equips on les persones LGTBI puguin jugar sense ser discriminades. A les 11.50h es farà la lectura del Manifest i a les 12.00 el torneig de futbol.

Avui, encara queda molt treball per fer per a eradicar qualsevol tipus de discriminació per orientació sexual o identitat de gènere, i a l’Estat espanyol continua existint un enorme tabú en els vestuaris.

Cal fomentar l’esport sense armaris, sense discriminació per a eliminar tots els tabús i barreres que hi ha en l’esport. Per a aconseguir-ho és essencial la col·laboració de les institucions i entitats esportives a tots els nivells.

Consulteu auí les activitats programades

Descarregueu-vos el Manifest 'Esport amb orgull' fent clic a la imatge.

Below Content Viewlet

Document Actions