Notícies

Navigation Bar

Premià de Dalt cobrarà de l'Estat 143.287,68 euros per l'IBI de l'autopista dels anys 2003 al 2006

Above Content Body

Content Core

Recurs peatge autopista C-32 Una sentència del Tribunal Superior de Justícia de Madrid (TSJM) obliga el Ministeri d'Economia i Hisenda a pagar 143.287,68 euros a l'Ajuntament de Premià de Dalt. La sentència conclou que l'Estat espanyol no pot utilitzar un tribut local per bonificar la companyia concessionària de l´autopista C-32, ACESA. Es tracta dels diners corresponents a l'Impost de Béns Immobles (IBI) que l'administració local va deixar de cobrar, entre 2003 a 2006, per la bonificació fiscal del 95% que l'Estat aplica a la concessionària de l'autopista del Maresme, C-32, Acesa.

La sentència ferma, de data 1 de juliol del 2009, ha estimat el recurs presentat per l'Ajuntament de Premià de Dalt i l'Organisme de Gestió Tributària (ORGT) de la Diputació de Barcelona. El TSJM reconeix el dret de l'Ajuntament de Premià de Dalt a rebre una compensació econòmica per l'administració de l'Estat espanyol en concepte de les bonificacions fiscals de l'IBI que gaudeix l'empresa concessionària de l'autopista, Acesa, dels anys 2003 a 2006. El jutge es basa en el principi de la defensa de la suficiència financera dels ens locals i estableix que en cas que l'Estat estableixi un benefici fiscal respecte tributs locals, ha de ser l'administració estatal qui compensi els municipis.

D´aquesta manera, Premià de Dalt s´afegeix a altres municipis de la comarca del Maresme, amb el suport de la Diputació de Barcelona, que han rebut aquesta resolució judicial mitjançant la qual els consistoris afectats pels peatges de l´autopista C-32 han obtingut una sentència favorable en la batalla per reclamar l'IBI de l'autopista respecte els anys 2003 a 2006.

Below Content Viewlet

Document Actions