Notícies

Navigation Bar

Premià de Dalt amb el Dia Internacional contra l'homofòbia, transfòbia i bifòbia

Enguany la temàtica d'aquesta diada és la solidaritat i les aliances. Una celebració global que es va començar a celebrar al 2005.

Above Content Body

Content Core

El 17 de maig se celebra el Dia Internacional contra l'homofòbia, transfòbia i bifòbia i l''Ajuntament dona suport a la commemoració d'aquest dia i durant tota la jornada onejarà la bandera amb els tradicionals colors de l'arc de Sant Martí a la façana consistorial.
 
Enguany la temàtica d'aquesta diada és la solidaritat i les aliances. Una celebració global que es va començar a celebrar al 2005. El Dia contra la lgtbifòbia se celebra el 17 de maig per commemorar l'eliminació de l'homosexualitat de la llista de malalties mentals per part de l'Assemblea General de l'Organització Mundial de la Salut (OMS), que va tenir lloc el 17 de maig de 1990. L'objectiu principal és el de coordinar tot tipus d'accions que serveixin per denunciar la discriminació que són objecte les persones homosexuals, bisexuals i transsexuals i fer avançar els seus drets a tot el món.
 
Acord de Ple
El 10 de setembre de 2015 tots els grups municipals, a iniciativa de Crida Premià de Dalt i en nom de l'Observatori contra l'homofòbia, la transfòbia i l'assetjament escolar al col·lectiu LGTBI, van presentar i aprovar per unanimitat una moció per a rebutjar tota forma d’homofòbia i transfòbia.

Un dels acords d'aquesta moció era l'adhesió de l'Ajuntament de Premià de Dalt a les diades del 17 de maig, Dia internacional contral’Homofòbia i la Transfòbia, 28 de juny, Dia per l’alliberament lèsbic, gai, bisexual, trans i intersexual, i 20 d’octubre, Dia Internacional a favor de la despatologització de la transsexualitat com a malaltia mental, tot posant en un lloc visible del’Ajuntament la bandera amb els colors de l’arc de Sant Martí.

 

Below Content Viewlet

Document Actions