Notícies

Navigation Bar

Premià de Dalt adapta la cavalcada de Reis a la COVID19

SSMM els Reis d’Orient arribaran al municipi sense la seva comitiva habitual i ampliaran el recorregut per a saludar els infants i evitar aglomeracions

Above Content Body

Content Core

L'Ajuntament de Premià de Dalt i el Grup Carnestoltes han anunciat que per a repartir il·lusió a grans i petits en la nit més màgica de l'any, la Cavalcada de Reis enguany se celebrarà d'una manera diferent i s'adaptarà a les mesures de prevenció del coronavirus. SSMM passaran per la majoria de carrers del poble i des de l'ajuntament es demana seguir el màgic esdeveniment des dels balcons o davant de casa per evitar aglomeracions i, per tant, risc de contagi de la Covid 19.

Ramon Golart, regidor de Cultura, explica que “prenem la decisió de que els reis no arribin a la plaça de la Vila perquè veient com està la situació és totalment inviable concentrar-hi centenars de persones. La solució passa per fer una passejada per la majoria de carrers del municipi per a saludar grans i petits”. D'aquesta manera, les famílies podran sortir al balcó o als portals per saludar els tres reis. “En algun carrer concret no s'hi pot passar perquè és molt estret i el que recomanem a les famílies d'aquests llocs és que s'acostin als carrers més pròxims”, explica el regidor.

La Cavalcada de Reis començarà més d'hora de l'habitual, a les 18.00h, per d'aquesta manera poder finalitzar a una hora raonable. En lloc de la tradicional rebuda a la plaça de la Vila i visita a la Parròquia de Sant Pere, la cavalcada sortirà del barri Santa Anna – Tió i pujarà per la carretera d’Enllaç. Passarà per tots els barris de Premià de Dalt però SSMM no es podran aturar ni tampoc repartir caramels. La Policia Local avisarà quan els reis estiguin a punt de passar per tant, demanem als infants que els esperin a casa ben calentons i que surtin a saludar-los quan escoltin la policia. Tingueu paciència!

El que tampoc hi haurà seran caramels, una restricció de la Generalitat que farà que les cavalcades siguin realment poc habituals. Ja a la nit, quan els infants estiguin dormint, els Reis els obsequiaran amb diferents regals i com a novetat, també els deixaran una sorpresa  a l’escola que trobaran quan hi tornin.

L’alcalde, Josep Triadó, demana la col·laboració de grans i petits per evitar al màxim aglomeracions i, sempre que sigui possible, se'n gaudeixi des de les finestres, balcons o des de la porta de casa.

Patges reials a les escoles

Entre divendres 18 de desembre i dilluns dia 21, els Patges aniran a les Escoles Bressol, Escola Marià Manent, Escola Santa Anna, Escoles Betlem i Krisol Waldorf Maresme a recollir les cartes de nenes i nens per a lliurar-les a SSMM. Els infants que no estudien a Premià de Dalt podran deixar la seva carta en alguna de les tres bústies reials que s'instal·laran a la Merceria Ca la Teresa, al Forn de Pa Francesc i a la Perruqueria Juani, situats al nucli antic, barri Santa Anna-Tió i barri del Remei, respectivament.

En Melcior, en Gaspar i en Baltasar estan molt orgullosos dels petits de Premià de Dalt que tan bé s’han portat durant uns mesos força difícils. Per a agrair-ho, SSMM han escrit una carta donant-los les gràcies. La Mireia Pujol, il·lustradora del municipi, és qui ha rebut l'encàrrec dels Reis d'Orient per a escriure la carta que els infants de 2 a 7 anys que estudien al poble rebran a través del Patge  Reial. A la carta hi ha un dibuix molt bonic de La Caseta dels Reis, un edifici molt especial que es troba a la muntanya del nostre poble on els Reis hi descansen el 5 de gener per agafar forces i repartir molts regals a nenes i nens de Premià de Dalt aquella nit. 

Si no aneu a classe a Premià de Dalt i us voleu descarregar la carta dels Reis d'Orient, feu clic a la foto:

 

 

Carta per a SSMM els Reis d'Orient

 

 

Sobre per a SSMM els Reis d'Orient

 

 

Below Content Viewlet

Document Actions