Notícies

Navigation Bar

El Bus Nit 2.0., reconegut com una aportació innovadora i de qualitat pel Banc de Bones Pràctiques

El bus té per objectiu promoure els desplaçaments a la zona d'oci de la capital del Maresme amb seguretat, oferint una alternativa al cotxe/moto i un servei a qui no disposa de vehicle.

Above Content Body

Content Core

La Fundació Carles Pi i Sunyer i la Federació de Municipis de Catalunya han inclòs l’Ajuntament en el Banc de Bones Pràctiques dels Governs Locals de Catalunya pel servei de Bus Nit 2.0. Les institucions han valorat que aquesta experiència pionera representa una aportació innovadora i de qualitat i pot servir de referència per a d’altres ajuntaments o entitats locals.

El Bus Nit 2.0 arrencava l’estiu del 2014 com a prova pilot, fruit de trobades amb joves del poble per a conèixer les seves propostes.  El servei posa en confluència la mobilitat dels i les joves, l'oci nocturn, la seguretat i la pedagogia pel que fa al consum responsable i la prevenció de conductes de risc.

En què consisteix?

El Bus Nit 2.0. és un servei de transport públic que l’Ajuntament posa a disposició del jovent tots els divendres a la nit. El bus transporta els joves a la zona d’oci de Mataró i ho fa en un transport gratuït, cardioprotegit i amb servei de monitor. A més, des del Consistori es programen periòdicament xerrades informals de professionals de la salut del poble que, de forma completament altruista, s’adrecen als joves per a prevenir-los de conductes de risc respecte el sexe o les drogues.

Les inscripcions es fan a través de la pàgina web institucional i els joves veïns del poble tenen prioritat. També es controlen les absències injustificades i en cas d’acumular-ne, la persona en qüestió es queda sense viatge durant unes setmanes.

Amb el Banc de Bones Pràctiques dels governs locals, nascut l'any 1999, es vol promoure la millora i la innovació en els governs locals difonent experiències, seguint una metodologia comuna i proposant la reflexió i l’intercanvi de coneixement sobre polítiques locals.

Below Content Viewlet

Document Actions