Notícies

Navigation Bar

Precaució davant la previsió de pluja molt abundant

Protecció Civil posa en prealerta el pla #INUNCAT davant la previsió de pluja intensa ⛈ a partir de la propera matinada, acompanyada de fort vent 💨 i mala mar 🌊

Above Content Body

Content Core

El Servei Meteorològic del Maresme, Meteomar, alerta per precipitacions torrencials i molt abundants. La previsió és vàlida des de les 15.00 hores del dilluns 21 d'octubre fins les 10.00 hores del dimecres 23 d'octubre de 2019.


Consells preventius

Abans que arribi el període de pluges

Comproveu on es troben localitzats l'interruptor general del corrent elèctric i les claus de pas de l'aigua i del gas de casa vostra.

Preveniu el deteriorament de la teulada i les terrasses per evitar filtracions que puguin afectar l'estructura de l'edifici.

Reviseu periòdicament la teulada i mantingueu nets els baixants i desguassos d'aigua de pluja, especialment als patis o als terrats dels edificis.

En soterranis i locals amb possibilitats d'inundació, cal que prevegeu mesures de protecció i disposeu d'eines per treure l'aigua (bombes d'aigua, etc.).

Tingueu elements d'utilitat a mà, com ara: un transistor, una llanterna, els medicaments indispensables, roba d'abric, roba de protecció (impermeables, botes d'aigua, etc.) i la documentació personal.

Al cotxe, també és recomanable portar una llanterna, roba d'abric i roba de protecció per a l'aigua, una farmaciola i mapes de carreteres.

No oblideu portar el telèfon mòbil carregat: us permetrà demanar ajut en el cas que patiu una emergència.

En situació d'emergència seguiu les informacions i les indicacions de les autoritats. Informeu-vos a través dels mitjans de comunicació social (emissores de ràdio, televisió, web, Twitter, etc.).

Recordeu, si necessiteu ajut durant l'emergència, truqueu al 112.


A casa

Si us sorprenen precipitacions importants quan sou dins de casa:

No baixeu a les zones inundables de casa vostra com poden ser el soterrani, el garatge, etc. Quedeu-vos a les zones altes.

No deixeu fora objectes o mobles que l'aigua pugui arrossegar.

Tanqueu portes i finestres i obtureu totes les escletxes possibles.   

Poseu els animals domèstics, els aliments, l'aigua potable, els documents importants, els objectes de valor i, sobre tot, els productes perillosos (com ara verí per a les rates, dissolvents, etc.) en llocs alts i protegits.

Si se us està inundant la casa, desconnecteu l'interruptor general de l'electricitat.

Si a l'edifici on us trobeu, no hi esteu segurs, sortiu-ne, tanqueu la porta i dirigiu-vos a punts alts de la zona.

 

Si heu de marxar de casa:

Tanqueu les claus de pas de l'aigua i del gas i l'interruptor general de l'electricitat.

Assegureu i tanqueu les portes i les finestres.

Agafeu un bastó, una llanterna, roba impermeable i calçat adequat, i emporteu-vos la documentació personal, els diners i els medicaments imprescindibles.

No camineu per zones on hi hagi aigua en moviment i, si cal, ajudeu-vos del bastó per determinar l'alçada de l'aigua o detectar zones perilloses. Seguiu les instruccions dels equips de socors.

 

 

Below Content Viewlet

Document Actions