Notícies

Navigation Bar

Practiquem el civisme digital: consells per minimitzar la difusió de notícies falses

No hem de contribuir a fer difusió d’informació que no hem contrastat i menys encara amb la COVID19

Above Content Body

Content Core

Aquests dies consultem molta informació relacionada amb l’última hora que ens impacta i que tendim a escampar encara que no provingui de fonts oficials o mitjans de comunicació de confiança. Alhora per la necessitat de socialitzar-nos, en la situació d’aïllament i fent ús de la creativitat, creem molts continguts que poden arribar a més gent de la que pensàvem. És un bon moment de posar-hi seny i fer-ne un ús responsable, en família.

Consells per minimitzar la difusió de fakenews i tallar les cadenes de rumors

  • No escampar cadenes de rumors per missatgeria instantània o correu electrònic. Atenció amb les xarxes socials que difonen avisos o campanyes falses que no han estat confirmades per fonts oficials.
  • Tenir moderació en la instal·lació d’apps de mòbil per a contacte social. Algunes permeten entreteniment i comunicació alhora però configurem-les per un ús privat per compartir només amb els contactes desitjats.
  • No hem de compartir a tothom l’activitat que fem a casa. Si creiem que alguna sí la volem compartir demanem sempre permís dels qui participen (infants, joves i progenitors). Revisem si els jocs en xarxa i la compartició d’imatges o vídeos en aplicacions mòbil quedaran obertes a tothom.
  • Si compartiu dispositius amb la família és important revisar quins programes nous s’instal·len i que no prenguin les dades d’altres usuaris del dispositiu. Hi ha descàrregues gratuïtes (jocs per exemple) que poden contenir virus que podrien infectar l’ordinador.

Aquestes recomanacions són d'Internet Segura

Below Content Viewlet

Document Actions