Notícies

Navigation Bar

Petó i adéu per evitar embussos en deixar els nens a l'escola

Des del passat 5 de febrer, un agent cívic és al costat de l'Escola Marià Manent per a informar les famílies d'aquesta iniciativa, incloent-hi els aparcaments gratuïts disponibles.

Above Content Body

Content Core

L'Ajuntament de Premià de Dalt ha decidit evitar les retencions innecessàries de vehicles a l'entrada de les escoles. I ho ha fa amb un sistema que ha funcionat en altres municipis. Es tracta del "petó i adéu", una acció perquè les famílies que porten els nens a escola amb cotxe, deixin els infants a la port de l'escola de forma ràpida facilitant així la circulació. La proposta neix fruit de la col·laboració del Consistori, la Policia Local, l'Escola Marià Manent i l'AMPA.

"Petó i adéu" és l'adaptació de la iniciativa "Kiss and go", un projecte pioner que ja fa temps es va posar en marxa en diferents ciutats europees i que serveix no només per evitar embussos sinó per fomentar els hàbits de vida saludables i l'autonomia dels infants.

Des del passat 5 de febrer, un agent cívic és als afores de l'Escola Marià Manent per a informar les famílies d'aquesta iniciativa, incloent-hi els aparcaments gratuïts disponibles. Prèviament, s'ha repartit a tots els alumnes una comunicació informant-los i recordant els aparcaments gratuïts que hi ha a prop de l'escola. La iniciativa es preveu posar-la en marxa als altres centres del municipi.

Gran part de l'èxit dels espais "petó i adéu" consisteix en la construcció dels anomenats camins escolars segurs, entre les zones d'aparcament i l'escola. En el cas de Premià de Dalt s'han fet dos camins segurs, un cap a l'Escola Marià Manent i un altre cap a l'Escola Santa Anna.

Les il·lustracions dels camins escolars segurs són obra de la dissenyadora local Georgina Coma. Imatges diverses en diferents colors per a identificar-los, reforçats amb senyals verticals. Els camins acaben i surten dels dos centres amb un dibuix a terra de la localització.

Amb aquests camins es busca en augmentar l'autonomia dels infants i promoure hàbits cívics, fomentar i donar preferència als mitjans de transport menys contaminants, reduir els desplaçaments en vehicle privat per minimitzar els seus impactes i millorar la seguretat viària, concretament dels alumnes. Com exexplica la regidora d'Ensenyament, Josi Durán, " Premià de Dalt és un poble viu, familiar i que vol consolidar-se com a referent saludable, per aquest motiu us animem a desplaçar-vos a les escoles a peu, fent salut i reduint la contaminació.

APARCAMENTS DISDPONIBLES A PROP DE L'ESCOLA

CAMÍ ESCOLAR DE PREMIÀ DE DALT

Below Content Viewlet

Document Actions