Notícies

Navigation Bar

Obre el primer Centre d'Urgències d'Atenció Primària (CUAP) del Maresme

El nou centre és a Mataró, dona servei a 15 municipis i esdevé exemple de l’enfortiment i transformació de l’atenció primària a Catalunya.

Above Content Body

Content Core

Obre el primer Centre d'Urgències d'Atenció Primària (CUAP) del Maresme
@Salut

El nou Centre d’Urgències d’Atenció Primària (CUAP) Maresme es va posar en marxa dilluns 3 de maig i dona servei a la ciutadania del Maresme Central. Concretament, dona cobertura al nostre municipi, Premià de Dalt, i a Arenys de Mar, Arenys de Munt, Argentona, Cabrera de Mar, Cabrils, Caldes d’Estrac, Dosrius, Mataró, Òrrius, Premià de Mar, Sant Andreu de Llavaneres, Sant Vicenç de Montalt, Vilassar de Dalt i Vilassar de Mar. La Consellera de Salut, ALba Vergés, i el Vicepresident, Pere Aragonès, van inaugurar el Centre d'Urgències d'Atenció Primària del Maresme el mateix dilluns.

L'equipament està ubicat en un edifici annex  l'actual Centre d'Atenció Primària El Maresme, a Mataró, i s’hi accedeix per l’entrada que hi ha al passatge Antoni Díaz Conde (cantonada amb el camí del Mig). Es tracta d’un espai nou, de 550 metres quadrats, totalment remodelat, que compta amb 1 box de triatge, 7 punts de consulta polivalents, 8 punts d’observació i un box de reanimació cardiopulmonar (RCP).

El CUAP dona servei les 24 hores, tots els dies de l’any per atendre les urgències de baixa i mitjana complexitat de medicina general i pediatria. A més, inclou suport vital avançat, amb estabilització inicial fins a l’arribada de les unitats del SEM.  També s’hi fa la valoració, orientació i primer tractament d’urgències de més complexitat, fins a la derivació d’aquests casos, així com procediments programats d’infermeria en dies festius, per garantir la continuïtat assistencial de cures i injectables. A més, el nou equipament compta amb recursos diagnòstics, com radiologia i servei d’analítica urgent. 

Es tracta del primer dispositiu d’aquestes característiques que hi ha a la comarca del Maresme, per donar resposta des de l’atenció primària a les demandes d’atenció urgent de la població, amb l’ampliació de l’horari i la millora de la capacitat de resolució d’urgències de baixa i mitjana complexitat. El nou CUAP està gestionat per l’Institut Català de la Salut. 

FOTOS: @Salut

 

 

 

Below Content Viewlet

Document Actions