Notícies

Navigation Bar

Noves oportunitats en la construcció sostenible

Dijous 30 de setembre es va presentar el projecte al Tecnocampus Mataró

Above Content Body

Content Core

 

Les empreses de la construcció tenen l’oportunitat de fer un salt cap a la sostenibilitat amb el projecte “Construcció tecnosostenible al Maresme”, que compta amb el suport de la Diputació de Barcelona i que coordinen deu municipis de la comarca, entre ells, Premià de Dalt.

Aquest projecte té per objectiu dur a terme actuacions de promoció de l’ocupació i de reactivació econòmica, basades en l’impuls de la tecnologia i en l’acompanyament a la transició digital de les persones i les empreses, i encaminar-les cap a un model socioeconòmic sostenible, inclusiu, competitiu i igualitari. Es pretén impulsar aquesta transformació a partir de diversos àmbits d’actuació: tecnologies 4.0, energies renovables, innovació en els materials i tècniques de construcció, economia circular, digitalització dels processos productius, gestió de residus, etc.

A la jornada s’ha presentat la primera fase projecte TTT “Construcció Tecnosostenible al Maresme”  amb els resultats de la diagnosi efectuada al sector empresarial de la comarca,  i s’han posat de manifest principals tendències, reptes i oportunitats del sector i les característiques del  programa d’ajuts a la rehabilitació energètica d’edificis. El regidor d'Empresa, Carles A. Medina hi ha assistit com a representant de l'Ajuntment de Premià de Dalt.

Les empreses rebran l’assessorament personalitzat necessari, informació sobre ajuts i subvencions, i suport en processos de digitalització empresarial i transformació tecnològica. I s’oferirà formació per millorar professionalment. Per a més informació i inscripcions, consulteu el web

 

  • Línia 1. Anàlisi i diagnosi de la situació actual
    Detectar i caracteritzar les necessitats de les persones i empreses per definir i operativitzar les polítiques d’actuació locals amb la concreció més gran i en consonància amb la realitat de cada territori.
  • Línia 2. Aliances estratègiques per al desenvolupament del pla integral 
    Fer partícip tot el teixit socioeconòmic en les accions a realitzar, traçar una estratègia coordinada, unitària i cohesionada, que permeti anticipar necessitats futures, amb el propòsit de fomentar la col·laboració publicoprivada i la publicopública.
  • Línia 3. Desenvolupament competencial de les persones
    Desplegar itineraris de millora de l’ocupabilitat actual i potencial de forma preventiva i proactiva, amb el propòsit de disminuir la bretxa tecnològica, millorar l’ocupabilitat, facilitar la inserció laboral en llocs de treball de qualitat.
  • Línia 4. Impuls de la capacitat productiva i transformació del teixit empresarial
    Acompanyar a les empreses a (re) definir nous models de negoci sostenibles, inclusius, competitius i digitals. Amb el propòsit d’impulsar la competitivitat del model productiu minimitzant l’impacte de la crisi ocasionada per la COVID-19 i acompanyar les empreses en el procés de digitalització i transformació tecnològica.

 

 

 

Below Content Viewlet

Document Actions