Notícies

Navigation Bar

Nit d’estrena del documental ‘Game Changers’ molt especial per a la família INSERsport

Premià de Dalt és un dels municipis sumats a INSERsport aquest 2019

Above Content Body

Content Core

La gran nit va comptar amb la presència de Gerard Esteva, president de la UFEC; de presidents i representants de federacions participants del projecte, com la de futbol sala, d’activitats subaquàtiques, de voleibol, de paralítics cerebrals i de discapacitats intel·lectuals; així com Josep Triadó, l’alcalde de Premià de Dalt, un dels municipis sumats a INSERsport aquest 2019 a qui acompanyaven els regidors d'Esports, Juli Giner i Ramon Golart; representants dels principals patrocinadors, l’Obra Social la Caixa i la Diputació de Barcelona; i d’empreses patrocinadores i donants.

Després del visionat del documental es va dur a terme un col·loqui amb els protagonistes. Milena de Murga, cap del departament d’Acció social de la UFEC; Tere Osorio, coordinadora d’INSERsport; José Manuel Vieitez, formador de futbol sala; i Laura Moreno, codirectora del documental, van explicar el projecte a totes les persones assistents.

INSERsport

Aquest programa incideix sobre la formació esportiva, la inserció laboral, la paritat i els hàbits saludables de joves amb risc d’exclusió social. Més de 85 joves de col·lectius vulnerables aprenen un esport, adquireixen hàbits saludables, obtenen un certificat federatiu que els permet treballar de monitors i àrbitres i són contractats per a una primera feina relacionada amb el que han estudiat.

Amb aquest programa s'incentiva que aquesta primera feina sigui un pont amb altres feines i, sobretot, amb l’ampliació dels estudis.

INSERsport ofereix l’oportunitat de formar-se, adquirir una certificació i incorporar-se al mercat laboral.

Projecte de vida saludable

Més del 30% dels joves europeus estan a l’atur i aquesta xifra s’incrementa a l’estat espanyol. En xifres absolutes, a Catalunya hi ha 143.600 joves a l’atur. Les polítiques socials tracten de fer front a aquesta problemàtica però es veuen desbordades per la quantitat de joves en aquesta situació. Tenir una feina representa una eina molt important per lluitar contra la pobresa i l’exclusió social.
L’esport ajuda als joves a adquirir valors com la millora constant, el domini de les emocions, la paciència, el sacrifici, inculca constància, treballa l’acceptació de la derrota com a camí de superació, la cooperació per assolir un objectiu comú, el respecte i la solidaritat.

  • Acompanyament d’educadors/es i psicòlegs i psicòlogues
  • Pràctica esportiva
  • Examen per obtenir la certificació
  • Tallers teòrics
En la seva tercer edició, INSERsport ha implicat 14 federacions esportives, 280 joves, 5 municipis -entre ells, Premià de Dalt- i 45 entitats del Tercer Sector social.  INSERsport treballa en la formació i inserció laboral de joves de col·lectius vulnerables a través de l’esport.
 
 
 
 
FOTOS: ©Unió de Federacions Esportives de Catalunya (UFEC)

  

Below Content Viewlet

Document Actions