Notícies

Navigation Bar

Marcel Riera presenta el seu nou llibre a Premià de Dalt divendres 1 de febrer

La presentació a la Societat Cultural Sant Jaume serà a càrrec d'un altre escriptor del poble, Jaume Cases

Above Content Body

Content Core

La sala de l’Orfeó de la Societat Cultural Sant Jaume és l’indret triat per l’escriptor i veí de Premià de Dalt Marcel Riera per a presentar el seu darrer treball literari, No seràs un estrany. Serà divendres 1 de febrer, a les 19.30 hores. Fa 7 anys que l’autor no presenta un llibre a Premià de Dalt, tot i haver-ne escrit, traduït i publicat uns quants.

Marcel Riera és autor dels poemaris: Lluny (2006), L’edat del coure (2008, Premi Vila de Martorell), Llum d’Irlanda (2012, Premi Carles Riba), Occident (2016, Premi Ciutat de Palma-Joan Alcover), Altres veus (2017, Premi Pollença) i les Versions de Bai Juyi (LaBreu, 2013), que forma part de la seva importantíssima aportació com a traductor, sobretot pel que fa a la poesia moderna britànica i nord-americana: Philip Larkin, Edna St. Vincent, Emiliy Dickinson, W. H. Auden, James Fenton, Patrick Kavanagh, John Betjeman, Walter de la Mare, John Dryden. També ha traduït narrativa (Rumer Godden, Joseph Brodsky, Thomas Wolfe).

A No seràs un estrany hi ha homenatges en paral·lel: Joseph Brodsky, com a poeta i traductor, i Venècia, on el poeta rus exiliat va voler que descansessin les seves cendres, la ciutat que no acaba d’enfonsar-se i que esdevé esfera de record literari i vital. Així, la poesia de Riera es converteix en un pont elegíac que ajuda a preservar de l’oblit un món, una vida i una obra que van lligats a la seva tasca de traductor, de lector i de poeta, segurament el «nostre» poeta més important i de més talent del que acostumem a qualificar com a poesia de l’experiència.
Només els immortals -vaig dir- fan olor d’algues“.

 

Below Content Viewlet

Document Actions