Notícies

Navigation Bar

La Míriam López, professora de l'Escola Municipal de Música, presenta els GlockensPlink! a la Maker Faire de BCN aquest cap de setmana

Dos jocs musicals interactius que consisteixen a crear circuïts amb làmines de fusta o de metall afinades sobre una base inclinada i després deixar-hi caure boles per fer-los sonar.

Above Content Body

Content Core

Què és la Maker Faire?

La Maker Faire és el gran esdeveniment anual de la invenció i la creativitat digital aplicada a abordar i resoldre els grans reptes d’una societat progressivament complexa. Aplega centenars d’enginyers, artistes, dissenyadors, hackers, artesans, programadors, científics, “manetes de garatge” o, senzillament, curiosos de qualsevol edat, formació o procedència, amb el desig de crear i disposats a gaudir de l’emoció de «fer». Enguany té lloc l'1 i 2 de juliol de 2022 a Barcelona.

Makers locals i internacionals entusiastes per compartir tot el seu coneixement i creativitat i els seus projectes més brillants a través d’exposicions, tallers de tecnologies creatives, converses i demostracions interactives, adreçades a totes les edats. La primera Maker Faire va néixer el 2006 a San Francisco. Avui els centenars de fires organitzades arreu del món, amb més de 2.000.000 de participants, la xarxa mundial amb milers d’Espais Makers, Fablabs, FabSchools i un ingent nombre d’iniciatives Maker arreu del món parlen del seu impacte i abast.

Des de Premià de Dalt: Els GlockensPlink! i XiloPlonk!

La professora de l'Escola Municipal de Música de Premià de Dalt, Miriam López, participa en aquest esdveveniment amb La casa dels sons, un projecte d'aquest centre que té la seva seu a Can Figueres. Concretament, els GlockensPlink! i XiloPlonk! són jocs musicals interactius que consisteixen en crear circuïts amb làmines de fusta o de metall afinades sobre una base inclinada i després deixar-hi caure boles per fer-los sonar.

La Míriam és percussionista, professora de Música i Maker. Experimenta amb els sons des de la vessant més didàctica ja sigui amb elements totalment acústics o electrònics. Realitza tallers escolars i/o familiars de Makey Makey, Boomwhackers i GlockensPlinK! i XiloPlonk!.

El moviment Maker

És un ecosistema d’innovació obert, que fa ús de les noves tecnologies per revolucionar la manera d’utilitzar els recursos naturals i la producció local distribuïda, desdibuixant alhora  els límits entre creació i consum. Agrupa a una comunitat plural en el si d’un ampli univers d’investigadors i pràctics del moviment Maker, Universitats i Centres de Recerca i Empreses Socialment Innovadores.

El moviment emfatitza l’aprenentatge a través de l’experiència. Malgrat que el seu estàndard és el concepte DIY (Do It Yourself: Fes-ho Tu Mateix), promou el coneixement global i la producció local d’objectes físics en col·laboració oberta o DIWO (Do It With Others: Fes-ho amb altres).

L’increment d’eines tecnològiques assequibles, la distribució digital, la fabricació local i l’economia circular marquen un canvi decisiu en una societat centralitzada i dependent de la producció lineal.

Aquesta és la sisena edició de Maker Faire Barcelona, un esdeveniment que pretén reunir les comunitats creatives i d’innovació de Barcelona, com a part d’un ecosistema amb tot el potencial de transformar la forma de viure, a les nostres ciutats a través de la democratització de la tecnologia. 

 

Below Content Viewlet

Document Actions