Notícies

Navigation Bar

Les mesures per prevenir l’alt risc d’incendi es prorroguen i s'amplien a 7 comarques més

Prohibit l'accés al Parc de la Serralada Litoral tant de persones com de vehicles mentre duri el nivell 3 (risc extrem) del Pla Alfa.

Above Content Body

Content Core

Interior demana a la ciutadania continuar extremant les precaucions per evitar incendis forestals i protegir-se davant la persistència de l'onada de calor. 

Protecció Civil de la Generalitat manté en alerta el Pla d’emergències per incendis forestals a Catalunya (INFOCAT) i el Pla de Protecció Civil de Catalunya (PROCICAT) per onada de calor davant la situació d’alt risc d’incendi i per les previsions meteorològiques emeses pel Servei Meteorològic de Catalunya i per les afectacions que es preveu que se'n poden derivar.

Segons les previsions meteorològiques, demà divendres hi haurà un repunt de les temperatures màximes amb especial afectació a les comarques de Lleida, Segrià, Urgell i les Garrigues i es mantindrà fins dilluns, tot i que afluixarà lleugerament dissabte. Les temperatures mínimes també es mantindran altes per sobre dels valor habituals.

La humitat relativa serà molt baixa i l’ambient serà sec en general. Quant al vent, es possible que es produeixin algunes ratxes a alguns punts del litoral i prelitoral per l’entrada de marinada i podria produir-se alguna entrada de vent de component oest a la vall de l’Ebre i ponent.

Risc d’incendi forestal

Degut a aquestes condicions meteorològiques el risc d’incendi forestal es mantindrà en valors molt alts i extrems afectant més punts del territori i especialment les comarques centrals. La Direcció General d’Agents Rurals ha elevat el Pla Alfa de nivell 3 per a 357 municipis (82 més que els vigents fins ara) de 27 comarques (7 comarques més que les vigents fins ara), entre ells, Premià de Dalt.

Aquestes mesures seran vigents des de les 00.00 hores de demà divendres dia 22 de juliol fins les 00.00 hores de dimarts dia 26 (de divendres 22 a dilluns 25 ambdós inclosos) . En el marc del Pla d’emergències per incendis forestals a Catalunya (INFOCAT) es farà seguiment de la situació durant tot el cap de setmana i dilluns es valorarà si és necessari establir aquestes o altres mesures a partir de llavors.

Es recomana a totes les persones que resideixen o transiten per Catalunya l’aplicació d’aquestes mesures arreu del territori especialment en el cas dels municipis en pla alfa nivell 2. Cal tenir en compte que ens trobem a les portes del cap de setmana i el perill afecta especialment zones turístiques i de segones residències. Per aquest motiu, Protecció Civil de la Generalitat demana a la ciutadania en general que extremin les precaucions per evitar el risc d’incendi forestal:

 1. Cal recordar la prohibició d’encendre foc i de fer llançament de coets, altres artefactes pirotècnics voladors i qualsevol element de foc que es pugui enlairar a menys de 500 m de zona forestal.
 2. No llençar burilles mai des del vehicle, encara que estiguin apagades.
 3. És molt importat trucar al 112 si es veu una columna de fum.

Onada de calor

El Departament de Salut manté activat el protocol POCS en fase 2 per fer seguiment dels efectes de l’onada de calor persistent, sobretot en les persones més vulnerables.

Des de Protecció Civil es recorden els consells d’autoprotecció a la ciutadania i les recomanacions següents:

 1. Cal hidratar-se molt sovint. Beveu força aigua i eviteu beure alcohol i fer àpats copiosos.
 2. Eviteu sortir al carrer en les hores de màxima insolació i, per tant, tasques com anar a comprar, realitzeu-les preferentment en les primeres hores del matí o per la tarda quan el sol ja declina.
 3. Convé que les persones que treballin a l’aire lliure duguin el cap cobert amb una gorra i beguin més aigua de l’habitual.
 4. Igualment és molt recomanable que si sortiu a fer esport com córrer o anar en bicicleta, ho feu en les hores de menys calor, a primera hora del matí o al vespre.
 5. Persones amb malalties cròniques, mainada i gent gran són els qui més pateixen els efectes de la calor severa. Cal que s’hidratin sovint. Cal tenir en compte que els infants i les persones grans no tenen sensació de set encara que s’estiguin deshidratant.
 6. Si no disposeu de ventilador o aire condicionat a casa, una bona solució és passar al menys un parell d’hores en un indret com un centre comercial o un equipament públic com una biblioteca on hi hagi aire condicionat.
 7. Es recomana especialment visitar un cop al dia, en la mesura del possible, a familiars o persones grans que viuen soles per assegurar-se que s’hidraten i segueixen els consells davant les temperatures elevades. Recordeu mantenir en tot moment les mesures de seguretat i higiene atesa la situació de pandèmia (distància, mans i mascareta si escau).
 8. Si teniu mascota, penseu en el seu benestar i traieu-la a passejar en les hores més fresques, feu que durant el dia tingui força aigua a l’abast i que estigui a l’ombra.

 

Municipis amb Nivell 3 Pla Alfa

Below Content Viewlet

Document Actions