Notícies

Navigation Bar

Les escoles Marià Manent, Santa Anna i Betlem acomiaden avui 17 de gener el projecte ‘Tomando conciencia schools’ a Premià de Dalt

Un projecte que té com a objectiu potenciar els hàbits saludables i la sostenibilitat entre els escolars de 5è i 6è de primària

Above Content Body

Content Core

La Fundació Tomando Conciencia és la iniciativa de l'agència creativa Bakery que té com a objectiu generar un impacte social positiu a través de la creació i comunicació de projectes de caràcter social que contribueixin a una societat millor. Amb el suport de l'Obra Social "la Caixa" i avalat per la Generalitat, la Fundació She, la Fundació Agbar i l'Hospital Sant Joan de Déu, es tracta d'un programa educatiu basat en 6 pilars: alimentació, activitat física, gestió de les emocions, coneixement del cos i del cor, prevenció a les substàncies tòxiques i sostenibilitat.


Un programa saludable a les escoles

Tenir cura tant de la nostra salut com del nostre entorn és fonamental i la millor eina per aconseguir-ho és l'educació. Per generar empatia i motivació entre els nens i nenes s’ha creat un programa multimèdia online i offline en què participen 2.200 alumnes de 5è i 6è de primària d'escoles de la província Barcelona.

Els protagonistes són nens de la seva edat que amb el pas de les setmanes descobreixen la importància dels hàbits saludables.

Les lliçons es poden treballar a l'aula o a casa i inclouen un vídeo introductori (realitzat per una persona coneguda, mediàtica i propera a l'alumnat), un conte il·lustrat, preguntes i un repte mensual opcional per fer en família.

Per arribar als nens i nenes de manera efectiva, s’han creat i produït uns continguts multimèdia amb un to amigable i proper que els nens de 5è i 6è de primària poguessin entendre, escoltar i sobretot, aplicar en els seus hàbits de vida.

Per transmetre els missatges es compta amb la col·laboració de personalitats del món de l'esport, Internet i la televisió que donen consells sobre com portar una vida saludable.

Un dels objectius del programa es que sigui integrador i beneficiï als dos sexes, conscienciant especialment a les nenes sobre la importància de l'exercici físic, ja que els 11-12 anys és una edat en què moltes abandonen l'esport.

L’Àlex, en Sam i la Noa, els protagonistes

El projecte s’estructura en 12 lliçons (una a la setmana durant un trimestre) i està protagonitzat per tres amics, l’Alex, en Sam i la Noa. Amb caràcters diferents i actituds diverses respecte als hàbits saludables que, amb el pas dels dies, s’aniran adonant de la seva importància. A més, cada lliçó compta amb la col·laboració d’un prescriptor o influencer que reforça el missatge a través d’un vídeo curt i directe. A cada lliçó, l’ambaixador saludable explica la seva experiència i dóna un consell als nens i nenes. A continuació, llegeix un conte protagonitzat per l’Àlex, en Sam i la Noa, en Sam i la Noa, que superen diferents problemàtiques a través de l’aprenentatge.

La clau és connectar amb els nens i nenes intel.ligentment

Per asssolir-ho es va desenvolupar un programa online, per utilizar a les TIC, en el qual els alumnes reben durant un trimestre consells sobre activitat física, alimentació, coneixement del cos, gestió de les emocions, prevenció de les substàncies tòxiques i sostenibilitat amb continguts audiovisuals i editorials atractius produïts per l’agència.

Una vegada finalitzat el programa -que a Premià de Dalt es va fer el primer trimestre d'aquest curs escolar- tots els nens i nenes participants assisteixen a un esdeveniment lúdic-esportiu en que apliquen tots els coneixements adquirits. Aquest esdeveniment se celebra el 17 de gener de 2020 al pavelló poliesportiu municipal amb la participació de l’alumnat de 5è i 6è de les escoles Marià Manent, Santa Anna i Betlem de Premià de Dalt.

La Diputació de Barcelona va ser qui va oferir aquest programa a escoles més enllà de la ciutat de Barcelona i Premià de Dalt va acceptar el repte, finançat en la seva totalitat per la Diputació.

 

Els 12 reptes saludables han estat:

 


 

Below Content Viewlet

Document Actions