Notícies

Navigation Bar

L'Ajuntament de Premià de Dalt es persona com a acusació particular en dos actes d’incivisme

S’ha incoat expedient sancionador en dues accions incíviques comeses l’estiu passat, una d’elles per cremar contenidors i l’altra per llençar pedres contra vehicles a la Riereta.

Above Content Body

Content Core

Ambdues accions incíviques van ser protagonitzades per menors d’edat sense antecedents, concretament quatre. Quant a la crema de contenidors, l’Ajuntament resta a l’espera que la Fiscalia de Menors remeti el seu informe al Jutjat de Menors, un procés que s’ha allargat per la Covid 19 i les seves conseqüències en les tramitacions administratives i judicials. 

Pel que fa als menors que suposadament van llençar pedres contra cotxes a la Riereta, l’Ajuntament està enllestint una sanció administrativa en base a l’Ordenança municipal de Civisme. La voluntat del Consistori és que els joves desenvolupin treballs en benefici de la comunitat en lloc de sancionar-los econòmicament, però són ells qui primer ho han de sol·licitar.

L'alcalde, Josep Triadó, fa èmfasi en què "tolerància zero amb els robatoris, actes incívics i/o vandàlics i en malmetre un espai urbà que és de tots nosaltres", i afegeix, "per tant, dedicarem tots els nostres esforços a combatre-ho perquè volem un Premià de Dalt segur, cívic i respectuós amb els béns públics i privats".

Els fets es van produir l’estiu passat

La Policia Local de Premià de Dalt va enxampar un grup de quatre joves menors d’edat que es disposava a cremar un contenidor de residus, concretament de paper, a la zona de l’Institut Valerià Pujol i Bosch. Els fets van succeir el 5 de juliol de 2019 al voltant de les 23.00 hores. Els quatre joves van ser lliurats a les seves respectives famílies, després d’informar-les del succeït.

Des de la revetlla de Sant Joan i durant les diferents nits de la Festa Major Sant Pere 2019 va produir-se un increment significatiu de conductes incíviques a Premià de Dalt, entre les que destacaven la crema de contenidors i danys diversos a mobiliari urbà. Només durant la Nit de Sant Joan es van cremar 12 contenidors al poble (6 de cartró, 2 de rebuig, 3 d’envasos lleugers i 1 de vidre) la reposició dels quals va tenir un cost de 3.363 euros.

Col·laboració ciutadana

Des de l'Ajuntament es demana la col·laboració dels veïns i veïnes de Premià de Dalt. Si sou testimonis d'un acte incívic o vandàlic, truqueu la Policia Local al telèfon 93 693 15 00 o a Emergències al 112.

 

Below Content Viewlet

Document Actions