Notícies

Navigation Bar

La UAB atorga el 100% de transparència a l’Ajuntament de Premià de Dalt

És la quarta vegada consecutiva que el Consistori rep la màxima distinció possible. En l'edició d'enguany només 19 municipis de 947 han assolit el 100%

Above Content Body

Content Core

 

El regidor de Comunicació, Alejandro Costa Urigoitia, va recollir el guardó “Segell Infoparticipa 2017” com a reconeixement a la qualitat i la transparència de la comunicació pública local, en un acte que es va celebrar al Rectorat de la Universitat Autònoma de Barcelona (UAB) el 25 d’abril.

Es tractava dels cinquens segells Infoparticipa, una certificació que reconeix les bones pràctiques que es posen de manifest als webs de les administracions públiques locals de Catalunya a partir de les avaluacions que realitza el Laboratori de Periodisme i Comunicació per a la Ciutadania Plural (LPCCP) de la UAB i que avalua el grau d’informació als webs municipals dels ajuntaments, consells comarcals i diputacions. 

El web de l’Ajuntament de Premià de Dalt ha estat reconegut amb el Segell Infoparticipa, amb un 100% de compliment, ja que han estat avaluats positivament els 52 indicadors definits pel LPCCP, per a aquesta cinquena edició i, per tant, se situa entre els 19 municipis de Catalunya amb el màxim percentatge de compliment en aspectes relacionats amb cinc grans temes: qui són els representants polítics, com es gestionen els recursos col·lectius i els recursos econòmics (pressupostos, salaris, contractacions, subvencions), com informen de la seva gestió i quines eines de participació proporcionen.

Premià de Dalt és 1 dels 19 municipis més transparents i oberts dels 947 que hi ha a Catalunya, el que representa el 2% de tot el país. El regidor de Comunicació, Alejandro Costa Urigoitia, valora que “la transparència ha vingut per a quedar-se. Per al nostre Govern que se’ns reconegui el màxim grau de transparència i qualitat en la comunicació i en la gestió pública ens reforça la nostra manera de fer. El nostre tarannà”.

El segell és una marca que dona garanties de confiança i credibilitat als ciutadans i ciutadanes així com un incentiu per als responsables polítics i tècnics. Amb l'entrada en vigor de la Llei de Transparència, des de la UAB es van reformular el nombre i la definició dels indicadors a avaluar, esdevenint així també una mesura del grau de compliment dels preceptes de publicitat activa que estableix la Llei.

    

Below Content Viewlet

Document Actions