Notícies

Navigation Bar

La regidoria de Salut duu a terme un programa de neteja i desinfecció preventiva contra la legionel·losi a diversos equipaments municipals

Above Content Body

Content Core

recurs legionel·losiEl passat dia 7 de desembre, l’empresa "Braut eix ambiental SL" va realitzar les actuacions de desinfecció a les dependències potencialment d’alt risc per legionel·losi com són l’Escola Marià Manent, l’Escola Bressol Municipal Cristòfol Ferrer, el pavelló poliesportiu municipal i al Club Esportiu Premià de Dalt. Passats 15-30 dies, l'empresa realitzarà analítiques per confirmar l'òptima situació de cada instal·lació respecte la legionel·la.

Cal recordar que la prevenció i el control de la legionel·losi és un dels objectius de salut pública dins de l’estratègia de lluita contra les malalties infeccioses emergents i del  Pla de Salut de Catalunya del 2010. Concretament, la legionel·losi és una malaltia que afecta a les vies respiratòries i que en els casos més greus es presenta com una pneumònia. Depenent de les característiques de la persona susceptible pot arribar a ser molt greu, i fins i tot provocar-li la mort (més freqüent en persones d’edat avançada o en persones immunodeprimides).

Més informació en els següents enllaços: Quadern i Prevenció

Les competències municipals en matèria de prevenció i control de legionel·losi es poden dividir en dos àmbits, com a titulars d’instal·lacions i com a administració competent en les activitats de control. Des de l'Ajuntament de Premià de Dalt s’han identificat els punts potencialment de risc, d'acord amb el Reial Decret 865/2003 pel qual s'estableixen els criteris higiènicosanitaris pel control i la prevenció de la legionel·losi, i el Decret 352/2004 de la Generalitat de Catalunya, i en aquests moments la regidoria de Salut treballa en l’elaboració d’un programa de manteniment higiènic i sanitari, basat en l'Anàlisi de Perills i Punts de Control Crític (APPC).

Below Content Viewlet

Document Actions