Notícies

Navigation Bar

La Policia Local obre 5 actes per incomplir el confinament durant la Setmana Santa

Fins al 12 d'abril s'han controlat 543 vehicles i s'han identificat 622 persones a Premià de Dalt

Above Content Body

Content Core

Des que va començar el confinament com a mesura de prevenció per a evitar la propagació de la Covid 19, la Policia Local de Premià de Dalt ha denunciat a 15 persones per “circular per les vies d’ús públic fora dels supòsits i motius previstos en el RD 463/2020”.

D'uns dies cap aquí, sembla que hi ha persones que han abaixat la guàrdia i a diferència de dies abans, algunes d'elles han decidit sortir al carrer sense respectar cap de les excepcions que permeten fer-ho.

Des de la Policia Local i l'Ajuntament de Premià de Dalt es demana la màxima col·laboració als veïns i veïnes perquè tot l'esforç fet fins ara pot quedar en no res si es tornen a produir cadenes de contagi sortint al carrer quan no és imprescindible.

Per què quedar-se a casa és clau per aturar el coronavirus?

Es pot estar infectat, i no saber-ho

En alguns casos, el coronavirus no produeix símptomes. De fet, la transmissió de la infecció es pot donar 1-2 dies abans dels símptomes, durant tot el període simptomàtic i fins a 5-6 dies després. D'altra banda, des que es contrau fins que hi ha símptomes passen 4-7 dies en la gran majoria de casos, però poden arribar a passar fins a 2 setmanes.
 
El virus pot sobreviure fora del cos humà
 
Els estudis demostren que el coronavirus SARS-CoV-2 pot sobreviure fins a un màxim de 3 hores a l’aire, 4 hores sobre superfícies de coure, fins a un dia al cartró o fins a 3 dies sobre plàstic o acer inoxidable. El risc de transmissió baixa, però, ràpidament amb el pas del temps. Cal netejar bé les superfícies i rentar-se sempre les mans.
 
Si se surt de casa, es posa en risc tant les persones amb qui es conviu com les persones am qui s'està en contacte
Cada vegada que una persona surt al carrer s’exposa a contraure el virus i, per tant, incrementa les possibilitats de contagi de la família i/o els companys de pis i, en general, de totes les persones amb qui pot tenir un contacte puntual, i posar en risc la seva salut.
 
En algun moment es pot abaixar la guàrdia
 
Li pot passar a un/a mateix/a o a les persones amb qui es té contacte si se surt. Per molt que es coneguin les mesures de prevenció, qualsevol persona es pot despistar i posar-se en risc. Tocar-se la cara abans de rentar-se les mans, no rentar-se les mans en arribar a casa o no respectar la distància de seguretat amb altres persones són oblits que poden acabar passant factura.
 
Sense saber-ho, es podira ser la font d'infecció d'altres persones
 
Si s'està infectat i no se sap, es pot transmetre el virus a altres persones. Per tant, millor tenir el mínim contacte proper possible amb altra gent i que sigui sempre de curta durada. També es pot posar en risc altres persones en no tapar-se la boca amb la part interna del colze en tossir o esternudar o en tocar objectes o superfícies sense haver-se rentat les mans.

Encara no se sap amb certesa si les persones poden transmetre el virus una vegada curades ni es oneix bé el risc de reinfecció
 
Alguns estudis indiquen que les persones infectades poden seguir excretant el virus durant més d’un mes, però encara se’n desconeix la viabilitat.
 
Entre tots hem d'intentar interrompre la transmissió per procurar evitar la saturació del sistema de salut
 
L’objectiu és evitar que el nombre de persones afectades superi el volum que el sistema de salut és capaç d’atendre. Ara estem en un moment clau en què només els serveis essencials haurien de sortir de casa per obtenir el màxim efecte del confinament.

I en el cas dels infants...

Els infants no estan exempts de contraure el virus
Tot i que el coronavirus SARS-CoV-2 els afecta d’una manera més lleu, tenen el mateix risc de contagi que qualsevol altra persona.
 
Els símptomes poden ser tan lleus que es poden confondre fàcilment amb una altra malaltia comuna
Els infants poden transmetre el coronavirus a altres persones encara que tinguin una simptomatologia lleu que es pugui confondre amb una altra malaltia.
 
Els pot costar més mantenir les mesures de prevenció recomanades
És més difícil que respectin la distància de seguretat amb altres persones i que evitin posar-se les mans a la boca després d’haver tocat diferents superficies, o que recordin rentar-se les mans en arribar a casa.
Això augmenta el risc de contraure i transmetre la infecció.
 
Les mares i els pares també podem abaixar la guàrdia
Per molt que estiguem pendents que segueixin les mesures de prevenció, en qualsevol moment ens podem despistar i, per tant, no els podem garantir una protecció adequada.

Cal recordar:

  • Eviteu sortir si teniu símptomes respiratoris o febre.
  • Només ha de sortir una persona. En la mesura del possible les persones més vulnerables han de quedar-se a casa.
  • Porteu a mà un desinfectant alcohòlic per a les mans i feu-lo servir sovint.
  • Si us trobeu amb altres persones, respecteu la distància de seguretat recomanada (2 metres).
  • Quan torneu a casa renteu-vos les mans amb aigua i sabó.

Below Content Viewlet

Document Actions