Notícies

Navigation Bar

La justícia avala el passaport Covid a Catalunya per la restauració, gimnasos i residències de gent gran

El certificat es demanarà a partir d'aquest divendres 26 de novembre per poder accedir a l'interior d'aquests espais.

Above Content Body

Content Core

El Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC) ha avalat la implantació del passaport Covid als interiors de bars i restaurants, gimnasos, centres esportius i residències de gent gran. La justícia ha donat el vistiplau a la mesura, que entrarà en vigor la mitjanit de dijous a divendres per un període inicial de dues setmanes. El Govern de Catalunya ha justificat la implantació del certificat Covid en aquests sectors per l’increment de contagis i de la pressió hospitalària i per evitar més limitacions d’horaris i d’aforaments.

Aquest nou aval del TSJC al passaport de la Covid arriba després que inicialment la justícia ja va donar el consentiment per aplicar-lo als locals d'oci nocturn i, més tard, en els casaments i les celebracions amb ball.

En què consisteix el certificat?

El certificat COVID digital de la UE és un document que acredita la situació d’una persona respecte a la COVID-19. Facilita la mobilitat entre els estats membres de la Unió Europea i permet accedir a determinats espais, com ara zones interiors de restaurants, locals d’oci nocturn, gimnasos, celebracions amb ball en recintes tancats i també residències de gent gran.

Amb la denominació certificat digital s’inclouen tres opcions d’acreditació igualment vàlides per viatjar:

  • Certificat de vacunació contra la COVID-19.
  • Certificat de recuperació de la COVID-19.
  • Certificat de prova diagnòstica COVID-19 negativa.

Les persones que no disposen de targeta sanitària del Sistema de Salut de Catalunya i, per tant, no tenen CIP, podran obtenir el certificat de prova diagnòstica COVID-19 negativa amb el seu DNI a través de https://certificatproves.catsalut.gencat.cat/ 

Com i on puc obtenir-lo?

La Meva Salut, dins les seccions Informes i resultats i de Vacunes i certificat COVID digital UE.

  • Certificat de vacunació contra la COVID-19.
    • Si heu rebut alguna dosi d’una vacuna contra la COVID-19 aprovada per la Unió Europea: Pfizer/BioNTech, Moderna/Lonza, Oxford/AstraZeneca o J&J/Janssen. A Catalunya no és vàlid fins que no es tenen les dues dosis de la vacuna, una dosi en el cas de  J&J/Janssen.
    • Si fa més de 2 mesos que heu rebut un diagnòstic positiu de COVID-19 i heu rebut una dosi de la vacuna, ja que la vostra pauta de vacunació es considera finalitzada.
    • Si encara no esteu vacunats, demaneu dia i hora per a la vacuna a vacunacovidsalut.cat.
    • En cas que no estigueu vacunats, podeu demanar els altres dos certificats.
  • Certificat de recuperació de la COVID-19:
    • Se us facilita si heu passat la COVID-19 amb una prova diagnòstica PCR positiva que consti al sistema de salut de Catalunya.
    • Per obtenir-lo, han de passar un mínim d’11 dies i un màxim de 180 dies des del resultat positiu per PCR de COVID-19.
    • Per directriu europea, el test ràpid antigènic (TAR) no té validesa per obtenir el certificat de recuperació de la COVID-19. Caldrà esperar 2 mesos des del diagnòstic positiu per rebre una dosi de vacuna i poder obtenir el Certificat de vacunació COVID-19.
  • Certificat de prova diagnòstica COVID-19 negativa (test d'antígens o PCR) que podeu fer-vos en qualsevol dels centres acreditats que trobareu a aquesta pàgina.

De forma presencial, es poden obtenir els tres certificats als centres d’atenció primària. El de vacunació, a més, el podeu sol·licitar en el centre de vacunació quan acudiu a vacunar-vos.

 

Below Content Viewlet

Document Actions