Notícies

Navigation Bar

La Castanyada de 2020 es viurà entre mesures de seguretat i sense celebracions populars

Protecció Civil de la Generalitat ha emès un comunicat amb les principals mesures restrictives i recomanacions per tal de celebrar aquesta festa amb seguretat i aturar la transmissió del virus

Above Content Body

Content Core

La Castanyada d'aquest 2020 es viurà sense festes ni revetlles i estarà marcada per l'emergència sanitària de la Covid-19. La situació epidemiològica de Catalunya ha portat al PROCICAT a proposar l’adopció de més mesures especials de contenció de l’activitat laboral i social i en matèria de salut pública per aturar la transmissió del virus.

Així, de cara a la celebració de la festa de la Castanyada, cal tenir en compte les següents pautes, marcades per la Generalitat:

Festes i revetlles i activitats de Halloween

 • No es poden fer festes ni revetlles amb ball ni "botellones" a la via pública. Es recorda que les activitats de restauració amb consum en el local estan suspeses.
 • No es pot fer l’activitat de «truc o tracte» per la qual els nens i nenes van disfressats casa per casa per demanar llaminadures.
 • No es poden fer els «passatges del terror» que s’entenen com a «parcs i fires d’atraccions i estructures no permanents desmuntables», que tenen suspesa la seva obertura al públic.
 • Com alternativa es proposa organitzar concursos virtuals de panellets, de decoració de carbasses, de disfresses, preparar ensurts telemàtics o preparar una nit de cinema en família a casa, etc.
 • Cal recordar que una mascara d’una disfressa no substitueix una mascareta de protecció.


Sopars de Castanyada

 • Es recomana celebrar aquesta festa en família, en grups reduïts de màxim 6 persones (tret que tots siguin convivents), i evitant les trobades amb persones amb les quals no s’ha tingut contacte habitual en els últims dies.
 • Cal ventilar molt bé els espais de reunió.
 • Cal complir amb la distància interpersonal d’1,5 metres, també entre taules en activitats de restauració.
 • Per l’elaboració de panellets, cal fer-los respectant els grups de convivència estable, rentar-se sovint les mans amb aigua i sabó, i dur mascareta. No es recomana utilitzar gels hidroalcohòlics durant l’elaboració atès que poden transferir olors i gustos estranys al producte. No s’han de compartir estris ni productes entre grups si no són convivents i, un cop acabats els panellets, cal cobrir-los o embolicar-vos per evitar qualsevol contaminació externa.

Venda de castanyes i panellets

 • Es poden habilitar parades de venda de castanyes i panellets complint totes les mesures de seguretat (mascareta, distàncies interpersonals, dispensadors de gel hidroalcohòlic, senyalització i vigilància...) i amb distància entre elles.
 • Els paradistes han de dur mascareta i les castanyes, els panellets o pastissos s’han de cobrir-se o embolicar-se prèviament abans de ser venuts o ser exposats a la parada.
 • Cal disposar de 2,5 m2 per persona i cal assegurar la neteja i desinfecció periòdica d’espais i superfícies que puguin tenir contacte amb més d’una persona.
 • Es recomana disposar de senyalització a terra per assegurar la distància d’1,5m enter el comprador i el venedor i el producte exposat. Es recomana establir també senyalització i vigilar la distància interpersonal a les cues o disposar de mecanismes amb tiquet de torn per evitar-les.

 


Recomanacions de Protecció Civil per a la celebració de Tots Sants

 

 

 

Below Content Viewlet

Document Actions