Notícies

Navigation Bar

La Big Band Jazz Maresme clou el 25è Jazz en la Nit

Divendres 23 de juliol a les 10 de la nit abaixem el teló d’una edició molt especial. El recinte, però, obre a les 20.30 h amb servei de restauració a càrrec de l'establiment local "Carns Laura".

Above Content Body

Content Core

La Big Band Jazz Maresme és la proposta triada per a finalitzar la edició d’enguany amb una producció de luxe feta a mida per aquests 25 anys del Jazz en la Nit. La Big Band del Maresme serà la protagonista d’aquesta vetllada acompanyada de grans noms de l’escena musical del país que ens han visitat en edicions anteriors: Big Mama Montse, Jonathan Herrero, Susana Sheiman, Pere Martinez, Biel Ballester i Vincens Martin.

La banda neix l’any 2005 arran d’un cúmul d’inquietuds de molts músics i gent relacionada amb la música de la nostra comarca. Feia anys que en bullia la idea però una formació de 17 músics no és fàcil d’engegar. Les Cases de la Música de Mataró v(abans Casa Popular) va donar l’empenta final i el suport que calia. Per tant, ara comptem amb una big band professional, l’orquestra per excel·lència dins del jazz del Maresme. Un estil que està vivint a les nostres terres un excel·lent moment amb nous compositors i arranjadors que fan que aquest tipus de formació estigui més viva que mai.

Antecedents a Premià de Dalt

La Big Band JAzz Maresme va actuar al Jazz en la Nit a la edició de l’any 2006; Big Mama Montse, l’any 2008 amb Esclat Gospel Singers i l’any 2012 amb l’Original Jazz Orquestra; Jonathan Herrero els anys l2016 i 2018 amb A Contra Blues i amb The Ramblers, respectivament; Susana Sheiman l’any 2012 amb Ignasi Terraza Trio; Pere Martínez l’any 2018 amb Los Aurora; i Vicens Martin que va actuar l’any 2005 dirigint l’Original Jazz Orquestra i l’any 2009 la Jove Big Band.

Edició molt especial

Aquesta ha estat la 25 a edició del festival Jazz en la Nit, nascut a Premià de Dalt fa vint-i-sis anys tot i que en celebrem els 25 perquè l’any passat, amb plena pandèmia, es va haver de suspendre l’esdeveniment,

El festival es va crear amb la idea de recuperar el jazz com a gènere estable i com a proposta musical alternativa a la que venia oferint-se a Premià de Dalt, bàsicament música clàssica a través del Festival de Música del Maresme que l’any vinent celebrarà la 45a edició.

Són pocs els músics de jazz catalans que no han tocat al pati de Can Figueres o que no n'hagin sentit a parlar en aquests vint-i-cinc anys de trajectòria. Jazz en la Nit és ja un cicle consolidat en el circuit professional del jazz del nostre país.

La línia artística de la programació d’aquesta edició de celebració ha estat convidar diferents músics que han deixat empremta al Jazz en la Nit en les seves anteriors visites: Lluís Coloma, Andrea Motis & Ignasi Terraza, Chicuelo & Marco Mezquida, Mambo Jambo amb la seva Arkestra i Big Band Jazz Maresme.

 

 

 

Below Content Viewlet

Document Actions