Notícies

Navigation Bar

L’Ajuntament treballa perquè diumenge 14F es voti amb totes les garanties sanitàries

Consulteu a la targeta censal que heu rebut a casa a quin local electoral us pertoca votar enguany, ja que hi ha hagut canvis; s’han suprimit alguns col·legis i se n’han afegit d'altres.

Above Content Body

Content Core

Aquest diumenge, 14 de febrer, se celebren eleccions al Parlament de Catalunya. L’Ajuntament ho ha enllestit tot perquè les votacions es puguin fer amb totes les garanties de seguretat sanitària, davant la situació de pandèmia de la Covid-19. A Premià de Dalt s'adopten totes les mesures i protocols que ha establert la Generalitat de Catalunya als col·legis electorals.

Principals mesures als locals electorals

Els protocols que ha establert la Generalitat per a la jornada electoral de diumenge estableixen aquestes principals mesures de seguretat als locals electorals:

  • Supressió dels locals electorals que no compleixen els requisits i adaptació d’altres, generalment ampliant-ne l’espai disponible. Ventilació natural en tots ells.
  • Gestió de les cues, tant interiors com exteriors, dels aforaments i dels recorreguts d’entrada i sortida, per evitar encreuaments i aglomeracions de persones. Senyalització clara i abundant.
  • Control de les mesures de seguretat per part de les persones que acudeixin a votar: ús correcte de mascaretes, higiene de mans (gel hidroalcohòlic i tovalloletes desinfectats disponibles en tot moment), distàncies de seguretat, etc.
  • Les persones amb funcions als locals electorals es faran testos d’antígens i rebran un equip de protecció individual (EPI, mascaretes, pantalles facials, guants, etc.). Els membres de les meses rebran un EPI d’alta seguretat per a la franja horària de 19 a 20 h, quan es recomana que votin les persones infectades.
  • Per als/les votants, es disposarà una safata per dipositar el DNI a la mesa. 
  • Es desplegaran 7 responsables sanitaris en els 5 locals electorals, 2 dels quals seran itinerants per tal d'assegurar-ne la presència durant tota la jornada de forma ininterrompuda.

Recomanacions per anar a votar

Per garantir al màxim la seguretat de votants i personal dels locals electorals, es recomana no anar a votar en grup, evitar les hores punta habituals, romandre el temps just i necessari dins dels locals i portar la papereta preparada des de casa.

L’horari serà l’habitual de 9 h a 20 h, tot i que la Generalitat fa diverses recomanacions per distribuir els votants durant tota la jornada. Així, es recomana anar a votar segons una distribució de franges d’acord amb la situació sanitària personal. El seguiment d’aquestes indicacions no és obligatori, si bé s’apel·la al sentit comú, a la bona voluntat i a la responsabilitat de cadascú per fer-ne seguiment en benefici de la seguretat sanitària general.

La distribució dels votants per franges és la següent:

  • 09.00h a 12.00h: els col·lectius de risc.
  • 12.00h a 19.00h: els votants no pertanyents ni als col·lectius de risc ni en quarantena.
  • 19.00h a 20.00h: els col·lectiu de persones en quarantena –contagiats, contactes estrets i sospitosos.

Durant la darrera hora de votació els membres de la mesa utilitzaran equips de protecció individual (EPI) integrals d‘alta seguretat. Se’ls hauran de posar entre les 18.40 i 19.00 per torns, quedant sempre dos membres en custòdia de l’urna i per seguir amb el procés electoral.

Les persones contagiades, contactes estrets i sospitosos hauran de dur un certificat de desplaçament per la crisi sanitària per la COVID-19 o document equivalent vigent amb la finalitat única de trencar el confinament obligatori per exercir el seu dret a vot.

Desinfecció dels locals després de les eleccions

L'Ajuntament desinfectarà tots els centres electorals on es voti el 14 de febrer, per tal que puguin estar preparats per a les activitats que acullen habitualment.

Com saber en quin local em toca votar aquest any?

Les persones amb dret de vot han d’haver rebut a casa una targeta censal amb tota la informació sobre el local que els correspon.

Deixen de ser locals electorals:

  • Casal Jove
  • Antiga Escola Verge del Remei
  • Can Figueres

Locals electorals nous:

  • Baixos antic Ajuntament (plaça de la Vila, 1).
  • Gimnàs de l’INS Valerià Pujol (entrada per la carretera dels Sis Pobles).
  • Sala de Plens de l’Ajuntament (plaça de la Fàbrica, 1).

Canvis en locals electorals:

A l’Escola Santa Anna, la zona de votació passarà del menjador al gimnàs/sala polivalent, que és un espai més gran i més ben ventilat.

En canvi, l'Espai Santa Anna es manté com a col·legi electoral.


 

 

Below Content Viewlet

Document Actions