Notícies

Navigation Bar

L’Ajuntament presenta la programació del 25N, Dia Internacional per a l’Eliminació de la Violència envers les Dones

El cartell d'enguany és una creació de la dissenyadora gràfica de Premià de Dalt, Lali Rodríguez Tió.

Above Content Body

Content Core

Durant tot el mes de novembre, la regidoria d’Igualtat coordina diverses activitats per a la commemoració del 25N amb l'objectiu d'avançar en la lluita contra la violència de gènere i masclista. S’ofereix a la ciutadania una àmplia varietat d’iniciatives (tallers, xerrades, cursos i activitats culturals) amb la col·laboració d’altres regidories, serveis municipals i entitats i associacions locals.

Les activitats es van iniciar el passat 10 de novembre, amb la presentació del llibre “Trenqueu en cas d’emergència” a càrrec de la seva autora, Carla Vall Duran a la Biblioteca Jaume Perich i Escala. I van seguir dilluns 14 de novembre amb una formació en violències masclistes adreçada a les entitats del municipi, una formació online a càrrec de la Cooperativa Equilàtera. La biblioteca també serà l’escenari d’altres activitats en el marc del 25N. Concretament, el dimarts 22 de novembre ens proposa “Conta contes no sexistes” amb la Gina Clotet, a les 17.30 h; i durant tot novembre, una Mostra documental respecte a la violència masclista.

El Punt d’Informació Juvenil La Fletxa ha programat un Taller d’autodefensa digital feminista a càrrec de l’associació cultural de dones per a la recerca i acció (Donestech) Alia el divendres 18 de novembre de 17 a 19 hores. És un taller que combina la presentació de continguts amb dinàmiques que promouen la participació de les persones assistents en què s’explicaran els aspectes clau de les ciberviolències digitals per poder identificar-les i entendre l’ecosistema digital en què es produeixen. És una activitat gratuïta per a joves a partir de 1r d’ESO on cal reserva de plaça via WhatsApp al telèfon 670750284.

El 24 de novembre el Casal Santa Anna farà una sessió de gimnàstica amb coreografies al voltant de la violència masclista.

L’acte institucional tindrà lloc divendres 25N amb a lectura del manifest a les 13 h a la sala de plens de l’Ajuntament.

El mateix dia, a les 18 h, l’Associació Dones del Maresme (ADM) farà un recorregut pel nucli antic de Premià de Dalt, amb sortida de la plaça de la Fàbrica. A la mateixa hora i lloc, Dones de Dalt durà a terme l’encesa d’espelmes i lectura del manifest.

La commemoració del Dia Internacional contra la Violència envers les Dones a Premià de Dalt es tancarà dissabte 26 de novembre a les 19 h amb l’obra de teatre “Inèrcia”, amb entrada lliure, al Teatre de la Societat Cultural Sant Jaume. Està interpretada per Sílvia Sales i David Font, amb direcció i dramatúrgia a càrrec de Mariana Paytubí. Què passaria si recordar el nostre passat tal com va succeir es tornés una necessitat vital per tal d’avançar? La Clara, protagonista, lluita contra ella mateixa i contra els seus records. Amb l’ajuda d’un personatge tan desconegut per ella com per al públic, la Clara intentarà resoldre quin va ser el moment de la seva vida en què tot va canviar i la culpa es va instal·lar dins el seu cap. La companyia Inèrcia ofereix un espai de diàleg obert post-funció sobre l'abús sexual i la violència de gènere, guiat per la mateixa directora i dramaturga de l'obra. Per tant, “Inèrcia” no serà només una peça teatral sinó que també serà un espai de trobada i de cures.

 

Below Content Viewlet

Document Actions